EBA
ETKİLEŞİMLİ KİTAPLAR
BİLGİ YARIŞMASI
SORU BANKASI
3B MODELLER
DİNAMİK UYGULAMALAR
DİNAMİK MATEMATİK
DİNAMİK FİZİK
DİNAMİK BİYOLOJİ
DENEYLER
FİZİK DENEYLERİ
BİYOLOJİ DENEYLERİ
KİMYA DENEYLERİ
PROJELER
CANLI FELSEFE SÖZLÜĞÜ
ŞAİRLERİN DİLİNDEN
AKTİF SÖZLÜK
SÖZ VARLIĞIMIZ: DEYİMLER
SÖZ VARLIĞIMIZ: ATASÖZLERİ
HAKKIMIZDA
SSS
Soru Havuzu
10. Sınıf
Kimya
Ünite ve Kazanımlar
Test Oluştur
10. Sınıf Kimya Ünite ve Kazanımlar
Tümünü Seç
Kimyanın Temel Kanunları ve Kimyasal Hesaplamalar
10.1.1.1.- Kimyanın temel kanunlarını açıklar.
10.1.2.1.- Mol kavramını açıklar.
10.1.3.1.- Kimyasal tepkimeleri açıklar.
10.1.4.1.- Kütle, mol sayısı, molekül sayısı, atom sayısı ve gazlar için normal şartlarda hacim kavramlarını birbirleriyle ilişkilendirerek hesaplamalar yapar.
Karışımlar
10.2.1.1.- Karışımları niteliklerine göre sınıflandırır.
10.2.1.2.- Çözünme sürecini moleküler düzeyde açıklar.
10.2.1.3.- Çözünmüş madde oranını belirten ifadeleri yorumlar.
10.2.1.4.- Çözeltilerin özelliklerini günlük hayattan örneklerle açıklar.
10.2.2.1.- Endüstri ve sağlık alanlarında kullanılan karışım ayırma tekniklerini açıklar.
Asitler, Bazlar ve Tuzlar
10.3.1.1.- Asitleri ve bazları bilinen özellikleri yardımıyla ayırt eder.
10.3.1.2.- Maddelerin asitlik ve bazlık özelliklerini moleküler düzeyde açıklar.
10.3.2.1.- Asitler ve bazlar arasındaki tepkimeleri açıklar.
10.3.2.2.- Asitlerin ve bazların günlük hayat açısından önemli tepkimelerini açıklar.
10.3.3.1.- Asitlerin ve bazların fayda ve zararlarını açıklar.
10.3.3.2.- Asit ve bazlarla çalışırken alınması gereken sağlık ve güvenlik önlemlerini açıklar.
10.3.4.1.- Tuzların özelliklerini ve kullanım alanlarını açıklar.
Kimya Her Yerde
10.4.1.1.- Temizlik maddelerinin özelliklerini açıklar.
10.4.1.2.- Yaygın polimerlerin kullanım alanlarına örnekler verir.
10.4.1.3.- Polimer, kâğıt, cam ve metal malzemelerin geri dönüşümünün ülke ekonomisine katkısını açıklar.
10.4.1.4.- Kozmetik malzemelerin içerebileceği zararlı kimyasalları açıklar
10.4.1.5.- İlaçların farklı formlarda kullanılmasının nedenlerini açıklar.
10.4.2.1.- Hazır gıdaları seçerken ve tüketirken dikkat edilmesi gereken hususları açıklar.
10.4.2.2.- Yenilebilir yağ türlerini sınıflandırır.
SORU GETİR
SORU GETİR