I. Kobalt tozu - nikel tozu karışımı II. Bakır tozu - demir tozu karışımı III. Nikel - çinko alaşımı Yukarıda verilen madde çiftlerinden hangileri mıknatıs yardımıyla ayrıştırılabilir?
X katısı Y sıvısına ekleniyor ve homojen karışım elde ediliyor. Buna göre X-Y karışımını ayırmak için I. Damıtma II. Süzme III. Kristallendirme Yukarıda verilen ayırma tekniklerinden hangisi ya da hangileri kullanılabilir?
Katı-katı heterojen karışımları bileşenlerine ayrılması için I. Yoğunluk II. Tanecik büyüklüğü III. Çözünürlük IV. Kaynama sıcaklığı niceliklerden hangilerinin farklı olmasından yararlanılabilir?
Aşağıda bazı karışımları ayırma yöntemleri verilmiştir. I. Diyaliz II. Ayırma hunisi III. Süzme Bu yöntemlerden hangileri kat-sıvı karışımlarının bileşenelerine ayrılmasıda kullanılır?
Birbiri içerisinde çözünen sıvı- sıvı homojen karışmlar kaynama noktaları farkından yararlanılarak ayrılır. Bu ayırma yöntemine ayrımsal damıtma denir. Aşağıda verilen karışımlardan hangisi ayrımsal damıtma yoluyla bileşenlerine ayrılabilir?
I. Gül yaprağından gül suyu elde edilmesi II. Sıcak suda bekletilen nanenin aromasının suya geçmesi III. Tuzlu sudan tuz elde edilmesi IV. Bitkilerin kök ve gövdelerinden belirli çözücülerle ilaç elde edilmesi V. Şeker pancarından şeker elde edilmesi VI. Ham petrolden benzin elde edilmesi Yukarıda verilen karışımları ayırma örneklerinden kaç tanesi özütleme değildir?
Nikel, şeker, kum ve tuzdan oluşan karışımı ayırmak için I. Süzme II. Suda çözme III. Mıknatıslama IV. Ayrımsal kristallendirme V. Buharlaştırma ayırma yöntemleri hangi sırayla kullanılmalıdır?
X katısı Y sıvısına ekleniyor ve homojen karışım elde ediliyor. Buna göre X-Y karışımını ayırmak için I. Damıtma yukarıda verilen ayırma tekniklerinden hangisi ya da hangileri kullanılabilir?
II. Süzme
III. Kristallendirme
Yukarıdaki karışımları bileşenlerine ayırmak için karşılarında verilen yöntemlerden hangisi uygun değildir?