Çözeltilerin özellikleri ile ilgili I. Kaynama sıcaklığı sabittir. yargılarından hangisi ya da hangileri yanlıştır?
II. Kaynayan suya tuz atılırsa suyun kaynama noktası düşer.
III. Kara yollarında buzlanmaya karşı tuz atılmasının nedeni donma noktasını yükseltmektir.
Aşağıda bazı çözeltilerin çözücü ve çözünen türleri gösterilmiştir. Buna göre hangi çözeltide hata yapılmıştır? Çözelti Çözünen Çözücü
Çözeltilerde derişimin artması ya da azalması erime noktası, kaynama noktası gibi özelliklerin değişmesine neden olur. Buna göre, I. Kışın karlı yollara tuz serpilmesi, II. Su dolu cam şişenin buzlukta çatlaması, III. Otomobil radyatörlerine antifiriz konulması durumlarından hangileri derişimin erime veya kaynama noktasına etkisinden kaynaklanır?
Buna göre,
I. t1 > 100 olmalıdır.
II. 10. dakikada çözelti kaynamaya başlamıştır.
III. t2 °C’ta çözelti doygunluğa ulaşmıştır.
bilgilerinden hangileri doğrudur?
Buna göre, oluşan çözeltilerin donmaya başlama sıcaklıklarının büyükten küçüğe doğru sıralanışı aşağıdakilerden hangisidir?
Buna göre,
I. Kaynama noktası A > B'dir.
II. Donma noktaları B > A'dır.
III. Çözelti derişimleri A = B'dir.
yargılarından hangileri doğrudur?
Doymamış şekerli su çözeltisi için, I. Kaynarken sıcaklığı artar. II. Donma noktası saf sudan düşüktür. III. Bir miktar şeker eklendiğinde donma noktası düşer. yargılarından hangileri doğrudur?
Şekildeki tuzlu su çözeltisine aynı şartlarda;
I. 10 g NaCl ilave etmek,
II. 20 g H2O buharlaştırmak,
III. 10 g H2O ilave etmek
işlemlerinden hangileri ayrı ayrı uygulanırsa çözeltinin kaynamaya başlama sıcaklığı artar?
(Uygulanan işlemler sonucunda çökme olmamaktadır.)