25°C'de yemek tuzunun sudaki çözünürlüğü 36 g / 100 g'dır. Buna göre; 350 g su ile doymuş çözelti hazırlamak için kaç gram yemek tuzu gerekir?
Çözünme olayı ile ilgili olarak ; I. Çözücü - çözünen taneciklerinin etkileşimi endotermiktir. II. Bağ oluşumu ekzotermiktir. III. Çözünme olayı her zaman endotermiktir. ifadelerinden hangileri doğrudur?
İçinde 25 °C sıcaklıkta 75’er mL su bulunan kaplardan 1.sine 24 g KCI, 2.sine 36 g NaNO3 tuzları ilave edilip tamamen çözünmeleri sağlanarak doygun çözeltiler elde ediliyor. Buna göre, I. 25 °C’ta KCI çözünürlüğü 18 g / 50 mL sudur. II. 25 °C’ta NaNO3 çözünürlüğü 48 g / 100 mL sudur. III. 25 °C’ta eşit miktar su içeren KCl ve NaNO3 çözeltileri daima doygundur. yargılarından hangileri doğrudur?
Buna göre 40°C’ta 200 g su ile hazırlanan doygun çözelti 45°C’a kadar ısıtıldığında tekrar doygun olması için en az kaç gram su buharlaştırılmalıdır?
20 °C’ta 250 gram su ile hazırlanan doygun çözelti, önce 10 °C’a soğutuluyor. Çöken katı uzaklaştırıldıktan sonra çözelti 35 °C’a ısıtılıyor.
Buna göre çözeltinin 35°C’ta tekrar doygun hâle gelebilmesi için en az kaç gram Y katısı eklenmelidir?
X katısının 40 °C’ta çözünürlüğü 40 g X / 100 g sudur. X kütlesi (g) Su kütlesi (g) I. 8 20 II. 12 30 III. 60 200 Buna göre yukarıdakilerden hangileri ile 40°C'ta hazırlanan sulu çözeltiler doymuş hâldedir?
Yukarıda verilen X tuzunun çözünürlük grafiğine göre,
I. 60°C’ta 200 gram su ile hazırlanan doygun çözetli 40°C’ta soğutulursa katı iyon dengesi oluşur.
II. 60°C’ta 200 gram su ile hazırlanan doygun çözelti ısıtılırsa doymamış olur.
III. 80°C’ta 200 gram su ile hazırlanan doygun çözelti, 40°C’a soğutulursa 100 g madde çöker.
yargılarından hangileri doğrudur?
25 °C’ta hazırlanan 52 g doygun X çözeltisinin sıcaklığı 10 °C düşürülüyor.
Bu çözeltide çökme olmaması için aynı sıcaklıkta en az kaç gram su eklenmelidir?
Farklı derinlik ve sıcaklıklardaki sularda tüplü dalış yapan dalgıcın kanında çözünen azot gazı miktarı hangisinde daha fazladır?