114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
İÇİNDEKİLER
ORGANİK BİLEŞİKLER
114
3.1. HİDROKARBONLAR
116
3.1.1. Hidrokarbon ve Türleri
117
3.1.2. Alkanlar
118
3.1.3. Alkanların Özellikleri
122
3.1.4. Yapısal İzomerlik ve Çeşitleri
124
3.1.5. Alkenler
126
3.1.6. Alkenlerin Özellikleri
128
3.1.7. Alkenlerde Geometrik İzomeri
130
3.1.8. Alkinler
131
3.1.9. Alkinlerin Özellikleri
133
3.1.10. Aromatik Hidrokarbonlar
134
3.2. FONKSİYONEL GRUPLAR
137
3.2.1. Fonksiyonel Grup
138
3.3. ALKOLLER
142
3.3.1. Alkoller ve Alkollerin Sınıflandırılması
143
3.3.2. Alkollerin Adlandırılması
145
3.3.3. Alkollerin Özellikleri
147
3.3.4. Etanolün Elde Edilmesi
150
3.3.5. Bazı Alkollerin Kullanım Alanları
151
3.4. ETERLER
154
3.4.1. Eterler ve Eterlerin Sınıflandırılması
155
3.4.2. Eterlerin Adlandırılması
155
3.4.3. Eterlerin Özellikleri
157
3.4.4. Fonksiyonel Grup İzomerliği
159
3.5. KARBONİL BİLEŞİKLERİ
160
3.5.1. Aldehit ve Ketonlar
161
3.5.2. Aldehitlerin Adlandırılması
162
3.5.3. Ketonların Adlandırılması
162
3.5.4. Aldehit ve Ketonların Özellikleri
164
3.5.5. Aldehit ve Ketonların Kullanım Alanları
165
3.6. KARBOKSİLİK ASİTLER
168
3.6.1. Karboksilik Asitler ve Sınıflandırılması
169
3.6.2. Karboksilik Asitlerin Adlandırılması
169
3.6.3. Bazı Karboksilik Asitlerin Kullanım Alanla
171
3.6.4. Yağ Asitleri
171
3.6.5. Karboksilik Asitlerin Özellikleri
172
3.7. ESTERLER
174
3.7.1. Esterler
175
3.7.2. Esterlerin Adlandırılması
175
3.7.3. Esterlerin Özellikleri
176
3.7.4. Yaygın Kullanılan Esterler
178
Ölçme ve Değerlendirme
180