14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
İÇİNDEKİLER
1. BÖLÜM
18
1.1. BİYOLOJİ VE CANLILARIN ORTAK ÖZELLIKLERI
18
1.1.1. CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
19
2. BÖLÜM
28
1.2. CANLILARIN YAPISINDA BULUNAN TEMEL BILEŞIKLER
28
1.2.1. İNORGANIK BILEŞIKLER
28
1.2.1.1. Suyun Canlılar İçin Önemi
28
1.2.1.2. Asit ve Bazların Canlılar İçin Önemi
31
1.2.1.3. Tuz ve Minerallerin Canlılar İçin Önemi
33
1.2.2. ORGANIK BILEŞIKLER
36
1.2.2.1. Karbonhidratlar
36
1.2.2.2. Lipitler
42
1.2.2.3. Proteinler
46
1.2.2.4. Enzimler
51
Enzimlerin Çalışmasına Etki Eden Faktörler
53
Enzimlerin Kullanım Alanları ve Önemi
57
1.2.2.5. Hormonlar
58
1.2.2.6. Vitaminler
58
1.2.2.7. Nükleik Asitler
64
1.2.2.8. ATP ve Canlılar İçin Önemi
72
1.2.2.9. Sağlıklı Beslenme
73
1. ÜNITE DEĞERLENDIRME
77