134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
İÇİNDEKİLER
3.1. CANLILARIN ÇEŞITLILIĞI VE SINIFLANDIRILMASI
138
3.1.1. SINIFLANDIRMANIN AMACI VE FAYDALARI
138
3.1.1.1. Canlıların Sınıflandırılmasında Kullanıl
139
3.1.1.2. Günümüzde Kullanılan Sınıflandırma Yönte
142
3.1.2. SINIFLANDIRMADA KULLANILAN KATEGORILER VE
143
3.1.3. İKILI ADLANDIRMA SISTEMI
145
3.2. CANLI ÂLEMLERI VE ÖZELLIKLERI
150
3.2.1. CANLI ÂLEMLERI
150
3.2.1.1. Bakteriler
150
Bakterilerin Biyolojik ve Ekonomik Önemi
155
3.2.1.2. Arkeler
156
Arkelerin Biyolojik ve Ekonomik Önemi
157
3.2.1.3. Protistler
157
Protistlerin Biyolojik ve Ekonomik Önemi
157
3.2.1.4. Bitkiler
158
Bitkilerin Biyolojik ve Ekonomik Önemi
162
3.2.1.5. Mantarlar
164
Mantarların Biyolojik ve Ekonomik Önemi
166
3.2.1.6. Hayvanlar
167
Hayvanların Biyolojik ve Ekonomik Önemi
185
3.2.2. VIRÜSLER
189
3.2.2.1. Virüsler ve Sağlığımız
190
3. ÜNITE DEĞERLENDIRME
196