Page 46 - Proje Hazırlama (Tüm Kitap)
P. 46
2. 1 Ölçme ve Değerlendirme
A. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplandırınız.
1. I. Nefes darlığı
Il. Yeşil alanların azalması
III. Nüfus artışı
IV. Üretim kaynaklarının azalması
V. Psikolojik bozukluklar
Yukarıdaki örneklerden hangisi ya da hangileri sağlıkla ilgili bir problemdir?
A) Yalnız I
B) Il, V
C) I, IV
D) II, III
E) I, V
2. Aşağıdakilerden hangisi, problem belirlenirken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri değildir?
A) Problem ilgi çekici olmalıdır.
B) Problemi çözebilecek yeterlilikte olunmalıdır.
C) Problem konuları soyut olmalıdır.
D) Problemin çözüm yöntemi olmalıdır.
E) Probleme ait yeterli kaynak ve materyal bulunmalıdır.
3. Proje hazırlamak isteyen bir öğrenci için ilk basamak aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hipotez kurma
B) Materyal toplama
C) Planlama yapma
D) Problemleri tespit etme
E) Yöntem ve teknikleri seçme
4. "Her problemin çözümü belli bir sürece bağlıdır.'' ifadesiyle problem çözmenin hangi özelliği
üzerinde durulmaktadır?
A) Zaman
B) Orijinalliği
C) Kaynak bulunması
D) Maliyeti
E) Güncelliği
5. Gıda mühendisine göre bir ekmeğin besin değeri, doktora göre sağlığa uygunluğu, fırıncıya göre ise
maliyeti ve satışı problemdir. Aynı nesne veya olay, farklı kişilerin inceleme ve araştırma konusu olabilir.
Yukarıdaki açıklamada, problem belirlemenin hangi özelliğinden bahsedilmiştir?
A) Problem, nesne ve olaylardan bağımsızdır.
B) Problem, kişilerin mesleklerine göre değişmektedir.
C) Problem, somut olduğu zaman değişmez.
D) Problem, soyut düşünceler içermelidir.
E) Problem, herkese göre tektir.
44 45