Page 107 - Disiplinler Arası Ödev Rehberi
P. 107

Disiplinler Arası Ödev Rehberi




                Disiplin                                                          1
         12.2               Kimya, Biyoloji                             Süre                Bireysel
                Alanları                                                       Hafta



               Kimya                                        Biyoloji

              Sınıf Seviyesi: 12                           Sınıf Seviyesi: 12
              Ünite Numarası ve Adı: 3. Organik Bileşikler  Ünite Numarası ve Adı: 2. Canlılarda Enerji
                                                                               Dönüşümleri
              Kazanım:                                     Kazanım:
              12.3.3.1. Alkolleri sınıflandırarak adlarını,   12.2.4.1. Hücresel solunumu açıklar.
              formüllerini, özelliklerini ve kullanım alanlarını
              açıklar.                                        ç)  Etil alkol-laktik asit fermantasyonu açıklana-
                                                                rak günlük hayattan örnekler verilir.
                 a)  Etanolün fermantasyon yöntemi ile elde edilişi
                  açıklanır.

             Ödev Konusu          Etil Alkol Fermantasyonu

             Amacı                Etil alkolün fermantasyon yöntemiyle elde edilişini, günlük hayattan örnek-
                                  lerle açıklayabilme.
             Genel Beceriler      Bilgi Okuryazarlığı Becerisi

             Alan Becerileri      Çıkarım Yapma Becerisi
             Yönerge              Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

             Sorular              1.  Ülkemizde etil alkol üretiminde hangi yöntemler kullanılmaktadır?
                                     Araştırınız.
                                  2.  Biyoetanol hangi amaçla kullanılır? Kullanımında avantaj ve dezavan-
                                     tajlar nelerdir? Araştırınız.
                                  3.  Ekmek yapımında maya kullanılmasının sebebi nedir? Hamurun ka-
                                     barması nasıl sağlanır?
                                  4.  Ekşi maya kullanımı ile tam tahıllı ürünlerin doku ve lezzet kalitesinin
                                     arttığı bilinmektedir. Ekşi mayanın sağlık üzerindeki olumlu etkilerini
                                     fermantasyon ile ilişkilendirerek açıklayınız.

             Ölçme ve
             Değerlendirme        Öğrencilerden Ek 1 Öz Değerlendirme Formu’nu doldurmaları istenir.





















                                                                                                   107
   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112