Page 10 - MASA TENİSİ
P. 10

İÇİNDEKİLER


 3.ÜNİTE            4.ÜNİTE




  3. MASA TENİSİNİN SAHA, MALZEME VE        4. MASA TENİSİNİN TEMEL TEKNİKLERİ VE

         KURAL BİLGİSİ                         UYGULAMALARI

           3.1. Saha...................................................................... 34   4.1. Raket Tutma ve Top Sektirme..............................  54

           3.2. Masa Tenisinde Kullanılan Malzemeler................. 35  4.1.1. Raket Tutma Teknikleri...............................  54

                   3.2.1. Masa.......................................................... 35  4.1.1.1. Klasik Tutuş...................................  55

                   3.2.2. Masa Tenisi Filesi (Ağı).............................. 36  4.1.1.2. Kalem Tutuşu................................  56

                   3.2.3. Masa Tenisi Raketi..................................... 36  4.1.2. Top Sektirme Teknikleri..............................  59

                              3.2.3.1. Sap............................................... 37  4.1.2.1. Forehand Top Sektirme................  59

                              3.2.3.2. Raket Tahtası............................... 37  4.1.2.2. Backhand Top Sektirme...............  59

                              3.2.3.3. Raket Kaplaması.......................... 38  4.1.3. Raket ve Top Sektirme İlişkisi..................... 61

                   3.2.4. Top.............................................................. 38            4.2. Forehand Tutuş ve Vuruş Şekilleri........................ 66

                   3.2.5. Giyim.......................................................... 39  4.2.1.Forehand Tutuş............................................ 66

           3.3. Masa Tenisi Oyun Kuralları................................... 43  4.2.2. Forehand Vuruş.......................................... 67

                   3.3.1. Oyun Koşulları...........................................  43  4.2.2.1. Forehand Düz Vuruş....................... 67

                   3.3.2. Vuruş Sırası................................................ 43  4.2.2.2. Forehand Chop (Kesik)..................  73

                   3.3.3. Let.............................................................. 44  4.2.2.3. Forehand Top-Spin.........................  78

                   3.3.4. Oyunun Hakem Tarafından Durdurulduğu   4.2.2.4. Forehand Blok................................  83

                             Hâller.......................................................... 44  4.2.3. Forehand Tutuş ve Vuruş İlişkisi................. 88

                   3.3.5. Sayı............................................................ 45            4.3. Backhand Tutuş ve Vuruş Şekilleri.......................  89

                   3.3.6. Oyuna Başlama.......................................... 46  4.3.1. Backhand Tutuş.......................................... 89

                   3.3.7. Set.............................................................. 46  4.3.2. Backhand Vuruş.........................................  90

                   3.3.8. Maç............................................................ 47  4.3.2.1. Backhand Düz Vuruş...................... 90

                   3.3.9. Servis......................................................... 47  4.3.2.2. Backhand Chop..............................  96

                   3.3.10. Hızlandırılmış Sistem............................... 48  4.3.2.3. Backhand Top-Spin........................ 101

           3. ÜNİTE DEĞERLENDİRME.....................................  50  4.3.2.4. Backhand Blok............................... 106

 8                                                                                                    9
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15