Page 160 - SPOR VE BESLENME 11
P. 160
• Koç, M. (2014). Milli Takım Gelişim Kamplarına Katılan Güreşçilerin Beslenme Alışkanlıkları ve Beslenme Destek
Ürünü Kullanma Durumlarının İncelenmesi (Yüksek Lisans Tezi). Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık
Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı, Kahramanmaraş.
• Konopka, P. (2000). Spor Beslenmesi. Ankara: Bağırgan.
• Kuşhan, M. (2003). Besinlerin Kalori Değerleri. İstanbul: Kaşhan.
• Kutluay M. T. (2004) Türkiye’ye Özgü Beslenme Rehberi. Ankara: Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel
Müdürlüğü.
• Küçük, H., Elmas F., Şahbaz S., Tekbaş B., Amatör Futbolcuların Beslenme Alışkanlıklarının İncelenmesi. Ondokuz
Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Samsun.
• Leman Kırıcı, L. (2011). Egzersizde Enerji Tüketiminin Dört Sensörlü Kol Bandı Cihazı İle Ölçülmesinin Geçerliliğinin
Sınanması (Yüksek Lisans Tezi). Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Spor Fizyolojisi Bilim Dalı, İzmir.
• Manore, M., Meyer, N. ve Thoompson, J. (2009). Sport Nutrition For Health and Perfonmance. Usa: Human Kinetics.
• Millî Eğitim Bakanlığı. (2016). Spor ve Beslenme Dersi Öğretim Programı. Ankara: MEB
• Özdemir G. (2010). Spor Dallarına Göre Beslenme. Gazi Üniversitesi Spormetre Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri
Dergisi, VIII (1), 1-6.
• Öztürk, E. G. (2009). Türkiye’de Doping, Sporcuların Doping Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi (Hentbol Örneği). (Yük-
sek Lisans Tezi). Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim Dalı,
Ankara.
• Palabıyık, M.E. (2000). Hipnoanestezi ile Kemoanestezinin Karşılaştırılması. (Bitirme Tezi). Ege Üniversitesi Tıp Fa-
kültesi Anestiziyoliji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı, İzmir.
• Pehlivan,A. (2006). Sporda Beslenme. İstanbul: Morpa.
• Pekcan, G. (2008). Beslenme Durumunun Saptanması. Ankara: Klasmat.
• Pekcan, G., Tek, N. A. (2008). Besin Destekleri Kullanılmalı mı?. Ankara: Sağlık Bakanlığı Yayın No: 727
• Sahebi, A. (2014). Üniversite Öğrencilerinin Fiziksel Aktivite Düzeyleri İle Akademik Başarıları Arasındaki İlişkinin
İncelenmesi (Yüksek Lisans Tezi). Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
Anabilim Dalı, Ankara.
• Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. (2002). Toplumun Beslenmede Bilinçlendirilmesi Saha
Personeli İçin Toplum Beslenmesi Programı Eğitim Materyali. Ankara: Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diye-
tetik Bölümü.
• Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. (2002). Toplumun Beslenmede Bilinçlendirilmesi Saha
Personeli İçin Toplum Beslenmesi Programı Eğitim Materyali. Ankara: Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diye-
tetik Bölümü.
• Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü. (2004). Türkiye’ye Özgü Beslenme Rehberi Yeterli ve
Dengeli Beslenme. Ankara: Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü.
• Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü. (2008). Eğitimciler İçin Eğitim Rehberi Beslenme Modülleri. An-
kara: İlkay.
• Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu. (2016). Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite (Öğretmen El Kitabı).
Ankara.
• Samur, G. (2012). Vitaminler Mineraller ve Sağlığımız. Ankara: Klasmat.
• Saygın, Ö., Göral, K., Gelen, E., (2009). Amatör ve Profesyonel Futbolcuların Beslenme Alışkanlıklarının İncelenme-
si. Uluslararası İnsan Bilimleri Dergisi, 6 (2), 176-196.
• Şakar, Ş. (2009). Sporcu Beslenmesi. Klinik Gelişim. 22 (1), 1-9.
• Şen, İ. (2003). Sporda Ergojenik Yardımcılar. Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi 8(3), 26-31.
• Şener, O. A. (2015). Elit Kadın ve Erkek Haltercilerin Beslenme Alışkanlıkları İle Kilo Ayarlama ve Performans İlişkisi
(Doktora Tezi). Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Konya.
• Taze, M. (2010). Üniversite Çalışanlarında Obezite Sıklığı ve Etkileyen Faktörlerin Araştırılması (Dumlupınar Üniver-
sitesi Örneği). (Yüksek Lisans Tezi). Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Kütahya.
• Terzioğlu, E. (2015). Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi’nde Çalışan 20-64 Yaş Arası Yetişkin Bireylerde Şekerli
ve Tatlandırıcılı İçecek Tüketiminin Enerji Alımı ve Obezite Üzerine Etkisi (Yüksek Lisans Tezi). Başkent Üniversitesi
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı, Ankara.
• Uygur, E. (2010). Farklı Vücut Kütle İndeksine Sahip Bireylerde Aerobik Egzersiz Kapasitesi, İstirahat Metabolizma
Hızı, Solunum Fonksiyonları ve Vücut Kompozisyonunun Araştırılması. (Yüksek Lisans Tezi). Afyon Kocatepe Üni-
versitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Afyon.
• Uzşen, H. (2016). Okul Çağı Çocuklarının Beslenme Alışkanlıklarının Değerlendirilmesi ve Oyunla Beslenme Eğiti-
minin Beslenme Alışkanlıklarına Etkisi (Yüksek Lisans Tezi). Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Çocuk Sağlığı
ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Programı, İzmir.
• Yücecan, S. (2008). Optimal Beslenme. Ankara: Klasmat.
• Zorba, E. (2001). Fiziksel Uygunluk. Ankara: Gazi.
*Bu kaynakça hazırlanırken APA formatı kullanılmıştır.
158 EROJENLER VE DOPİNG