Page 88 - 3 ADIM DENEME SINAVI (TYT) TYT KİTAP 1.ADIM
P. 88
TYT • FEN 1. ADIM • 2. DENEME
12. Amorf katılar ile ilgili, 14. Herhangi bir işlemden geçmeden kaynağından sof-
ramıza ulaşan, üretiminde kimyasal gübre ve katkı
I. Amorf katıların belirli geometrik şekilleri yoktur.
maddesi kullanılmayan, raf ömrü kısa gıda ürünle-
II. Amorf katılar serttir ve sıkıştırılamazlar. rine “doğal gıda”; koruyucu, renklendirici gibi çeşitli
kimyasallar içeren, raf ömrü uzun besin maddeleri-
III. Cam, lastik, plastik ve tereyağı amorf katıya ör-
ne “hazır gıda” denir. Hazır gıdalardaki etiket lerde;
nek olarak verilebilir.
ürünün üretildiği yer, içeriği, besin değerleri, saklama
yukarıda verilen yargılardan hangileri doğrudur? koşulları, üretim ve son kullanma tarihleri yer alır.
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II Buna göre, alışveriş yapılırken aşağıdakilerden
hangisi hatalı bir davranıştır?
D) I ve III E) I, II ve III
A) Ürünlerin son kullanma tarihine bakılarak alınması
B) Ürünlerin besin değerlerine bakılarak alınması
C) Katkı maddesi daha fazla olan ürünlerin tercih
edilmesi
D) Saklama koşullarının incelenerek alınması
E) Doğal olarak üretilmiş olanların tercih edilmesi
13.
15. Aşağıda verilen ekolojik birimlerin,
I. biyosfer
II. popülasyon
Yaygın Adı Nişadır
III. ekosistem
Özelliği Asidik tuz
IV. komünite
Gübre yapımı
büyükten küçüğe sıralaması seçeneklerin hangi-
Kullanım Alanı Kuru pil yapımı
sinde doğru verilmiştir?
Kalaycılık
Yukarıda bilgileri ve görseli verilen tuzun formülü A) III - IV - I - II
aşağıdakilerden hangisidir? B) I - III - IV - II
A) CaCO B) NH Cl C) NaHCO C) II - IV - III - I
3 4 3
D) Na CO E) NaCl D) III - IV - II - I
2 3
E) I - III - II - IV
86 Diğer sayfaya geçiniz.