Page 88 - 3 ADIM DENEME SINAVI (TYT) TYT KİTAP 1.ADIM
P. 88

TYT • FEN                                                             1. ADIM • 2. DENEME

            12.  Amorf katılar ile ilgili,                14.  Herhangi bir işlemden geçmeden kaynağından sof-
                                                              ramıza  ulaşan,  üretiminde  kimyasal  gübre  ve  katkı
                I. Amorf katıların belirli geometrik şekilleri yoktur.
                                                              maddesi  kullanılmayan,  raf  ömrü  kısa  gıda  ürünle-
                II. Amorf katılar serttir ve sıkıştırılamazlar.   rine “doğal gıda”; koruyucu, renklendirici gibi çeşitli
                                                              kimyasallar içeren, raf ömrü uzun besin maddeleri-
               III. Cam, lastik, plastik ve tereyağı amorf katıya ör-
                                                              ne “hazır gıda” denir. Hazır gıdalardaki etiket lerde;
                  nek olarak verilebilir.
                                                              ürünün üretildiği yer, içeriği, besin değerleri, saklama
                yukarıda verilen yargılardan hangileri doğrudur?  koşulları, üretim ve son kullanma tarihleri yer alır.
                A)  Yalnız I                 B) Yalnız II                  C) I ve II     Buna  göre,  alışveriş  yapılırken  aşağıdakilerden
                                                              hangisi hatalı bir davranıştır?
                                   D) I ve III                   E) I, II ve III
                                                              A)  Ürünlerin son kullanma tarihine bakılarak alınması
                                                              B)  Ürünlerin besin değerlerine bakılarak alınması
                                                              C)  Katkı  maddesi  daha  fazla  olan  ürünlerin  tercih
                                                                edilmesi
                                                              D)  Saklama koşullarının incelenerek alınması
                                                              E)  Doğal olarak üretilmiş olanların tercih edilmesi
















            13.




                                                          15.  Aşağıda verilen ekolojik birimlerin,

                                                               I. biyosfer
                                                              II. popülasyon
                Yaygın Adı         Nişadır
                                                              III. ekosistem
                Özelliği           Asidik tuz
                                                             IV. komünite
                                   Gübre yapımı
                                                              büyükten küçüğe sıralaması seçeneklerin hangi-
                Kullanım Alanı     Kuru pil yapımı
                                                              sinde doğru verilmiştir?
                                   Kalaycılık
                Yukarıda bilgileri ve görseli verilen tuzun formülü   A)  III - IV - I - II
                aşağıdakilerden hangisidir?                   B)  I - III - IV - II
                A) CaCO                     B) NH Cl                 C) NaHCO  C)  II - IV - III - I
                      3             4                 3
                                 D) Na CO                 E) NaCl  D)  III - IV - II - I
                            2  3
                                                              E)  I - III - II - IV



                                                       86                            Diğer sayfaya geçiniz.
   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93