Page 50 - 3 ADIM DENEME SINAVI (TYT) TYT KİTAP 2.ADIM
P. 50
TYT • FEN 2. ADIM • 1. DENEME
11. Suyun farklı sıcaklıklarda viskozite değerleri aşağı- 13. Aşağıda verilen karışımlardan hangisini bileşen-
daki tabloda verilmiştir. lerine ayırmak için damıtma tekniği kullanılmaz?
Su Viskozite (Pa.s) A) Tuzlu su
20 ⁰C 1,01.10 -3 B) Hava
30 ⁰C 7,98.10 -4 C) Zeytinyağı-Su
40 ⁰C 6,53.10 -4
D Ham petrol
Buna göre, E) Alkol-Su
I. Sıcaklık artıkça su molekülleri arasındaki çekim
kuvveti artar.
II. 40 ⁰C sıcaklıktaki suyun viskozitesi daha kü-
çüktür.
III. 20 ⁰C sıcaklıktaki suyun akışkanlığı en büyüktür.
verilen yargılardan hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
D) I ve III E) I, II ve III
14. Yağlar canlılar için enerji kaynağıdır. Karbonhidratlar
ve proteinlerden daha fazla enerji verir. Canlılarda
depolanabilir. Birçok vücut fonksiyonu için gereklidir.
24
12. 3,612.10 tane atom içeren sodyum bikarbonat
Ancak yağlar, uygun olmayan koşullarda muhafaza
(NaHCO ) bileşiğiyle ilgili,
3 edildiğinde ve gereğinden fazla kullanıldığında çeşitli
I. 6 moldür. sağlık sorunlarına neden olabilmektedir.
II. 18.N tane O atomu içerir.
A Buna göre,
III. 48 gram oksijen (O) atomu içerir.
I. Yağların ısı, oksijen ve ışığa maruz kalması
IV. Kütlesi 84 gramdır.
II. Yağların çok yüksek sıcaklıklarda kullanılması
ifadelerinden hangileri doğrudur?
III. Yağların defalarca kullanılması
(H:1, O:16, C:12, Na: 23, IV. Yağların koyu renkli cam şişelerde saklanması
23
N = Avogadro sayısı= 6,02.10 )
A verilenlerden hangileri yağların canlılar üzerinde
A) I ve II B) I ve III C) III ve IV olumsuz etki bırakmalarının nedenlerindendir?
D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV A) Yalnız I B) I ve II C) I ve IV
D) I, II ve III E) I, II, III ve IV
48 Diğer sayfaya geçiniz.