Page 11 - İşletme (Tüm Kitap)
P. 11
3.5. Toptancı İşletmelerin Özellikleri .........................118
3.6. Perakendeci İşletmelerin Özellikleri ..................119
3.7. Yerli Malı Tüketiminin Ülke Ekonomisine Katkıları
..........................................................................122
4. Üretim ve Ahilik ......................................................124
4.1. Üretim Sisteminin Ögeleri ................................125
4.2. Üretimde Stok Kontrolleri ................................125
4.3. Üretimde Gelir-Gider İlişkisi ............................126
4.4. Üretilen Malların Sevk ve İdaresi ........................127
4.5. Üretimde Ahilik Felsefesinin Önemi ..................127
4.6. Ahilik Felsefesi İle Toplam Kalite Yönetimi
(TKY) Arasındaki İlişki ....................................128
4.7. Üretimde Kalitenin Önemi ...............................129
5. İnsan Kaynakları ......................................................130
5.1. İşletmenin Niteliğine Uygun Personel Seçimi...131
5.2. İnsan Kaynaklarını Etkili Biçimde Kullanma ...135
5.3. Performans Değerlendirme ...............................138
5.4. İş Başlangıcında Oryantasyon Eğitimi .............139
5.5. Gelişen ve Değişen Şartlara Göre Hizmet İçi
Eğitim ...............................................................140
6. Araştırma Geliştirme (AR-GE) ................................141
6.1. Araştırma Geliştirme’nin (AR-GE) Önemi ..141
6.2. Araştırma Çeşitleri ............................................143
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ..............................145
ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU ..............................148
6. ÜNİTE 1. İşletmelerin Çalışanlarına Karşı Sorumlulukları .....150
2. İşletmelerin Çevreye Karşı Sorumlulukları .............153
İŞLETMENİN 3. İşletmelerin Topluma Karşı Sorumlulukları ............161
SORUMLULUKLARI 4. İşletmelerin Tüketicilere Karşı Sorumlulukları .......164
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME ..............................169
ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU ..............................172
KISALTMALAR .........................................................173
SÖZLÜK .....................................................................174
CEVAP ANAHTARI ...................................................180
KAYNAKÇA ...............................................................185
9

