Page 123 - Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testi - Fizik 9
P. 123
FİZİK
Isı ve Sıcaklık - Hal Değişimi - Isıl Denge - TEST A 1 TEST
1. Soğuk zincir, üretilen gıdaların besleyici niteliklerini yitir- 3. K, L, M maddelerine ait erime ve kaynama sıcaklıkları şe-
meden, bozulmadan tüketiciye ulaştırılabilmesi için belirli kildeki tabloda verilmiştir.
sıcaklık değerlerinde muhafaza edilmesidir. Tabloda bazı
Madde Erime Sıcaklığı (°C) Kaynama Sıcaklığı (°C)
gıdaların muhafaza edilmesi için uygun sıcaklık aralıkları
verilmiştir. K -20 60
L 10 140
Ürünler Sıcaklık
M 80 250
Konserveler,
Kuru içecekler, sebze ve 19°C – 23°C Buna göre K, L, M maddelerinin 70 °C sıcaklıktaki fiziksel
Ürün
meyve halleri hangi tabloda doğru olarak verilmiştir?
Serin Çikolata kaplamalı 16°C – 20°C A)
Ürün ürünler Madde 70 °C’deki Fiziksel Hali
Süt, süt ürünleri, K Katı
Soğuk beyaz et ve şarküteri 2°C – 6°C
Ürün
ürünleri L Sıvı
Deniz Ürünleri, M Gaz
Donuk pizzalar ve (-24°C) – (-18°C)
Ürün dondurmalar
B)
Madde 70 °C’deki Fiziksel Hali
Ortalama sıcaklığın 20 C olduğu bir yere göre, K Gaz
0
I. Donuk ürünlerin muhafaza edilmesi diğer ürünlere göre L Sıvı
daha maliyetlidir. M Katı
II. Süt ve süt ürünleri buz dolabında muhafaza edilmelidir.
III. Kuru ürünlerin oda sıcaklığında muhafaza edilmesi uy- C) Madde 70 °C’deki Fiziksel Hali
gundur.
K Sıvı
yargılarından hangilerine ulaşılabilir?
L Gaz
A) Yalnız II B) I ve II C) I ve III
M Katı
D) II ve III E) I, II ve III
D)
Madde 70 °C’deki Fiziksel Hali
K Gaz
L Katı
M Sıvı
E)
Madde 70 °C’deki Fiziksel Hali
K Katı
L Gaz
M Sıvı
2. Isı, sıcaklık, iç enerji kavramlarıyla ilgili,
I. Sıcaklığı artan maddenin iç enerjisi de artar.
II. Isı alan bir maddenin sıcaklığı artar.
III. Denge sıcaklığı, sıcaklığı daha yüksek olan cismin sı-
caklığına daha yakındır.
ifadelerinden hangileri kesinlikle doğrudur?
4. Hangisi maddeye ait bir fiziksel nicelik değildir?
A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II
A) Isı B) Sıcaklık C) Kütle
D) I ve III E) II ve III
D) Öz ısı E) Isı sığası
121