Page 123 - Dört Dörtlük Konu Pekiştirme Testi - TYT FİZİK
P. 123

FİZİK

                                     Isı ve Sıcaklık - Hal Değişimi - Isıl Denge - TEST A                1     TEST



        1.   Soğuk  zincir,  üretilen  gıdaların  besleyici  niteliklerini  yitir-  3.   K, L, M maddelerine ait erime ve kaynama sıcaklıkları şe-
            meden, bozulmadan tüketiciye ulaştırılabilmesi için belirli   kildeki tabloda verilmiştir.
            sıcaklık değerlerinde muhafaza edilmesidir. Tabloda bazı
                                                                     Madde   Erime Sıcaklığı (°C)  Kaynama Sıcaklığı (°C)
            gıdaların muhafaza edilmesi için uygun sıcaklık aralıkları
            verilmiştir.                                               K            -20               60
                                                                       L            10                140
                             Ürünler          Sıcaklık
                                                                       M            80                250
                       Konserveler,
               Kuru    içecekler, sebze ve   19°C – 23°C           Buna göre  K, L, M maddelerinin 70 °C sıcaklıktaki fiziksel
               Ürün
                       meyve                                       halleri hangi tabloda doğru olarak verilmiştir?
               Serin   Çikolata kaplamalı    16°C – 20°C           A)
               Ürün    ürünler                                          Madde    70 °C’deki Fiziksel Hali
                       Süt, süt ürünleri,                                 K              Katı
               Soğuk   beyaz et ve şarküteri   2°C – 6°C
               Ürün
                       ürünleri                                           L              Sıvı
                       Deniz Ürünleri,                                    M              Gaz
              Donuk    pizzalar ve         (-24°C) – (-18°C)
               Ürün    dondurmalar
                                                                   B)
                                                                        Madde    70 °C’deki Fiziksel Hali
            Ortalama sıcaklığın 20  C olduğu bir yere göre,               K              Gaz
                               0
             I. Donuk ürünlerin muhafaza edilmesi diğer ürünlere göre     L              Sıvı
               daha maliyetlidir.                                         M              Katı
            II. Süt ve süt ürünleri buz dolabında muhafaza edilmelidir.
            III. Kuru ürünlerin oda sıcaklığında muhafaza edilmesi uy-  C)  Madde  70 °C’deki Fiziksel Hali
               gundur.
                                                                          K              Sıvı
            yargılarından hangilerine ulaşılabilir?
                                                                          L              Gaz
            A) Yalnız II       B) I ve II                   C) I ve III
                                                                          M              Katı
                      D) II ve III         E) I, II ve III
                                                                   D)
                                                                        Madde    70 °C’deki Fiziksel Hali
                                                                          K              Gaz
                                                                          L              Katı
                                                                          M              Sıvı

                                                                   E)
                                                                        Madde    70 °C’deki Fiziksel Hali
                                                                          K              Katı

                                                                          L              Gaz
                                                                          M              Sıvı





        2.   Isı, sıcaklık, iç enerji kavramlarıyla ilgili,

             I. Sıcaklığı artan maddenin iç enerjisi de artar.
            II. Isı alan bir maddenin sıcaklığı artar.
            III. Denge sıcaklığı, sıcaklığı daha yüksek olan cismin sı-
               caklığına daha yakındır.
            ifadelerinden hangileri kesinlikle doğrudur?
                                                               4.   Hangisi maddeye ait bir fiziksel nicelik değildir?
            A) Yalnız I        B) Yalnız II         C) I ve II
                                                                   A) Isı             B) Sıcaklık           C) Kütle
                      D) I ve III          E) II ve III
                                                                             D) Öz ısı            E) Isı sığası

                                                           121
   118   119   120   121   122   123   124   125   126   127   128