Page 193 - Kimya 10 | Kavram Öğretimi Kitabı
P. 193

124
                                                                                        KİMYA 10

            4. ÜNİTE     : KİMYA HER YERDE > 4.2. Gıdalar > 4.2.1. Hazır Gıdaları Seçerken ve Tüketirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
            Kavram       : Organik Gıda
            Genel Beceriler  : Bilgi Okuryazarlığı Becerisi
            Alan Becerileri  : Çıkarım Yapma Becerisi

             Çalışmanın Adı                SAĞLIK VE ÇEVRE İÇİN ORGANİK GIDA                        10 dk.
             Çalışmanın Amacı  Günlük hayatta organik gıdaları ayırt edebilme.

            Yönerge: Aşağıdaki bilgilerden yararlanarak soruları cevaplayınız.



              Böcek ilaçları, yabani ot ve mantar ilaçları  Renklendirici, koruyucu, parlatıcı
                                        Organik gıdada bulunmaz.
             Antibiyotik, hormon ve büyütme düzenleyici    Kimyasal ambalaj malzemesi




                                      %100 Doğal                                  Saf

                                                  Organik gıda demek değildir.
                                      Çiftlik ürünü                         Tarlada yetişmiş





                  Havayı, suyu, toprağı kirletmez.                Amblemi olur.

                                              Organik gıda
              Genetiği değiştirilmemiş  tohum kullanılır.  İnsan sağlığına zarar vermez.



            1.  Organik olmayan gıdaların çevreye ne gibi zararları olabilir?




            2.  Organik olmayan gıdaların insan sağlığına ne gibi zararları olabilir?





            3.  Satılan gıdaların organik olup olmadığı nasıl anlaşılabilir?






















                                                                                                   191
            Hazırlayan: Esin EKMEKÇİOĞLU
   188   189   190   191   192   193   194   195   196   197   198