Page 191 - Kimya 10 | Kavram Öğretimi Kitabı
P. 191
123
KİMYA 10
4. ÜNİTE : KİMYA HER YERDE > 4.2. Gıdalar > 4.2.1. Hazır Gıdaları Seçerken ve Tüketirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Kavram : Organik Gıda
Genel Beceriler : Eleştirel Düşünme Becerisi
Alan Becerileri : Çıkarım Yapma Becerisi
Çalışmanın Adı ORGANİK OLSUN 10 dk.
Çalışmanın Amacı Organik gıdaların özelliklerini ve önemini açıklayabilme.
Yönerge: Aşağıdaki diyagramı inceleyerek soruları cevaplayınız.
SAKLAMA TOHUM
Uzun süre Genet ğ
saklanmaz.
değ t r lmem
Çabuk bozulma,
kurtlanma, kü enme Ata tohumları Organ k
gerçekle r. Gıda
Yapay gübre
Katkı maddes (Doğal Gıda)
çermez. kullanılmaz.
Koruyucu Tarım lacı
kullanılmaz.
çermez.
Hormon
kullanılmaz.
İÇERİK
YETİ TİRME
1. Organik gıda kavramını tanımlayınız. Organik gıdaların hazır, işlem görmüş gıdalara göre avantaj
ve dezavantajları var mıdır? Açıklayınız.
2. Organik gıdalar sadece paketlenmemiş ürünler değildir. Bazen almış olduğumuz elma, domates
gibi ürünler de organik gıda sınıfına girmeyebilir. Buna göre bir ürünün organik gıda olup olmadığı-
nı nasıl ayırt edebilirsiniz? Açıklayınız.
189