Page 81 - ÇALGI EĞİTİMİ BAĞLAMA 12
P. 81

kuşak ve cepkendir. Başa fes ve baş süslemeleri takılmakta, başa giyilen kepin (fes) üzerine
              yazma örtülmekte, yazmanın üzerine ise alnın üst kısmına gelecek şekilde turuncu, yeşil renk-
              lerde krep bağlanmaktadır.
                Yörenin en meşhur yemekleri ise; batırık, arabaşı, topalak, kulak çorbası, keşkek, sıkma ve
              oklava çekmesidir.


































                         Görsel 22. Silifke Yöresel Yemekleri (batırık, yüzük çorbası, keşkek, arabaşı)



              Silifke Yöresi’ne ait kültürel değerlerimiz burada anlatıldığı kadar sınırlı olmamakla birlikte
              yeni araştırmalara açık geniş bir sahayı kaplar. Yöre müziğini anlamak ve yorumlamak için
              yöreye ait kültürel değerleri okumak, görmek ve hatta yerinde dinlemek gereklidir. Özellikle
              bağlama çalanların yöre tavrını daha iyi kavraması için yöreyi gezmesi, folklorik ögeleri
              yerinde görmesi ve tecrübe edinmesi faydalı olacaktır.



























                                                                                                            79
   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86