Page 138 - Ortaöğretime Uyum Haftası - Mevzuat
P. 138
136
Pansiyonlarda konaklama, tahsis ve devir
Madde 35 - (1) Okul yönetimi, okul-aile birliği ile işbirliği yaparak 1 Temmuz-31
Ağustos tarihleri arasında okul pansiyonunda konaklamayla ilgili düzenleme ya-
pabilir.
(2) Pansiyon binasının başka bir amaçla kullanılması veya başka bir kurum veya kuru-
luşça işletilmesi, valilik teklifi üzerine ilgili kurum veya kuruluş ile pansiyonlu okulun
bağlı bulunduğu Bakanlık birimi arasında yapılacak protokolle belirlenir.
(3) Öğrenci sayısının yetersizliği nedeniyle ilgili mevzuatına göre kapatılmasına ka-
rar verilen pansiyonlar, başka bir kamu kurum veya kuruluşuna devir veya tahsis
edilebilir.
(4) Pansiyonların tahsisi veya devri valiliğin teklifi üzerine Bakanlık onayı ile ya-
pılır.
Pansiyon kapasitesinin belirlenmesi ve değiştirilmesi
Madde 36 - (1) Pansiyon kapasitesi, kurum açılması, kapatılması ve ad verilmesine
ilişkin mevzuat hükümlerine göre il millî eğitim müdürlüğünce hazırlanan rapor uya-
rınca valilik teklifi üzerine Bakanlıkça belirlenir.
On Birinci Bölüm
Personelin Görev, Yetki ve Sorumlulukları
Yönetim
Madde 37 - (1) Pansiyonlu okulun müdürü, ilgili mevzuat doğrultusunda pansiyonun
eğitim öğretim ve yönetim hizmetlerini etkin bir şekilde yürütmekten sorumludur.
(2) Pansiyonlu okulun müdür başyardımcısı pansiyonla ilgili iş ve işlemlerden; uhde-
sinde yer alanları yürütür, diğer iş ve işlemlerin koordinasyonunu sağlar.
(3) Pansiyonlu okullarda, pansiyondan sorumlu olarak bir müdür yardımcısı bulunur.
Pansiyondan sorumlu müdür yardımcısının görev ve sorumlulukları
Madde 38 - (1) Pansiyondan sorumlu müdür yardımcısının görevleri şunlardır:
a) Yatılı öğrencilerin pansiyon kurallarına uymalarını sağlamak için gerekli kontrol-
leri yapmak.
b) Etütlerin zamanında ve verimli olarak yürütülmesini sağlamak.
c) Evci ve çarşı iznine çıkacak öğrencilerin işlemlerini yürütmek. ç) Ziyaretçi kabul
usulünü, zamanını ve yerini belirlemek.
d) Tabela mevcudu defterini tutmak.
e) Günlük yiyecek erzakının tartılarak ambardan günlük tüketim maddeleri tabela-
sına göre çıkarılmasında ve dışarıdan gelen yiyeceklerin muayenesinde hazır bulun-
mak.