Page 141 - Ortaöğretime Uyum Haftası - Mevzuat
P. 141

139
          rini yürütmek üzere görevlendirilen taşınır kayıt ve kontrol yetkililerine, taşınırların
          muayenesi ile ambar ve depolarda korunması, günlük yemek listesine göre gerekli
          erzakın pansiyondan sorumlu müdür yardımcısı gözetiminde çıkarılması ve benzeri
          iş ve işlemlerinde yardımcı olur.
          (3) Ambar memuru, okul yönetimince verilen diğer görev ve sorumlulukları yerine
          getirir.

          Sayman mutemedinin görev ve sorumlulukları
          Madde 42 - (1) Sayman mutemedinin görev ve sorumlulukları şunlardır:

          a) Satın alınacak veya satılacak eşya ve gereçlerin eksiltme ve artırma şartları ile
          sözleşme şartnamesini hazırlamak.
          b) Paralı yatılı öğrencilerin taksitlerini ve ücretle yemek yiyenlerin paralarını zama-
          nında alarak saymanlığa yatırmak.
          c) Mutemet sıfatıyla kendisine verilen görevleri maaş ve hesap işleri ile ilgili işlemleri
          günü gününe yapmak.
          (2) Sayman mutemedi pansiyonla ilgili işlerin yürütülmesinden dolayı pansiyondan
          sorumlu müdür yardımcısına, üzerindeki hesaplar bakımından da bağlı bulunduğu
          saymana karşı sorumludur.

          Aşçının görev ve sorumlulukları
          Madde 43 - (1) Pansiyonlarda öğrencilerin sağlıklı beslenmelerine ilişkin hizmetleri
          yürütmek üzere aşçı görevlendirilir.
          (2) Aşçının görev ve sorumlulukları şunlardır:
          a) Teslim aldığı gıda maddelerinin bozulmadan saklanmasını, hazırlanmasını, israf
          edilmeden yerinde ve zamanında kullanılmasını sağlamak.
          b) Günlük tüketim maddeleri tabelasına göre kendisine teslim edilen bütün besin
          maddelerini varsa diyetisyen gözetim ve denetimi altında mevcut listeye göre hazır-
          lamak, kalitesini ve görüntüsünü bozmadan dağıtımını sağlamak.
          c) Mutfağın temizlik, bakım ve düzenini sağlamak, kullanım talimatına göre mutfak
          araç ve gereçlerinin bakım ve temizliğini yapmak varsa aksaklıkları okul yönetimine
          bildirmek.
          ç) Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin altıncı
          fıkrası gereği üretilen yemek partisinin her çeşidinden alınan bir örneği yetmişiki
          saat uygun koşullarda saklamak.
          d) Gıda güvenilirliği yönetim sistemi kural ve uygulamalarına dikkat etmek.

          e) Mutfakta koruyucu güvenlik tedbirlerini almak.
          f) Okul yönetimince verilen görevin gerektirdiği diğer görev ve sorumlulukları yeri-
          ne getirmek.

          (3) Aşçı, görevlerinden dolayı pansiyondan sorumlu müdür yardımcısına karşı so-
          rumludur.
   136   137   138   139   140   141   142   143   144   145   146