Page 165 - Ortaöğretime Uyum Haftası - Mevzuat
P. 165
163
2. Pansiyonlarda en az sekiz çeşit (ekmek ve çay hariç) olmak üzere açık büfe kah-
valtı, öğle ve akşam öğünlerinde en az dört çeşit yemek verilir. Ayrıca besin de-
ğeri uygun en az iki çeşit olmak üzere ara öğün verilir. Bu hizmet haftanın her
günü gerçekleştirilir.
On İkinci Bölüm
Kalorifer ve Buhar Kazanlarının Kullanılması
Kalorifer ve buhar kazanları ile ilgili iş ve işlemler ilgili mevzuatına göre yapılır. Buna
göre bu alanda yetki belgesi olanlar görevlendirilir. Okullar bu konuda gerekli ted-
birleri alır.
On Üçüncü Bölüm
Çamaşırhanenin Kullanılması ve Düzenlenmesi
Pansiyonlu okulun imkânları çerçevesinde çamaşır yıkama hizmetleri planlanır. Ça-
maşırhanede çalışacak personel görevlendirilirken, pansiyonun cinsiyet durumu
gözetilir. Kız öğrenci çamaşırhanesine bayan, erkek öğrenci çamaşırhanesine erkek
personel görevlendirilir. Hizmetin sunumuna dair hususlar öğrencilere ve ilgililerine
ilan edilir.
On Dördüncü Bölüm
Temizlik İşleri
1. Pansiyon temizliği 2092 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan “Temizlik Rehbe-
ri”ne göre yapılır.
2. İlgili mevzuata göre pansiyondaki temizlik işleriyle ilgili bir plan oluşturulur.
3. Pansiyonda çalışan personel ve barınan öğrenciler için hijyen ve öz bakım eği-
timleri verilir.
4. Pansiyon ve bahçenin temizlik, tertip ve düzenine dikkat edilir.
On Beşinci Bölüm
Zaman Çizelgeleri ve Çizelgelerin Uygulanması
1. Zaman çizelgeleri, okulun ders saatleri ve diğer etkinlikleri esas alınarak düzen-
lenir.
2. Zaman çizelgesi hazırlanırken hangi iş ve işlemlerin hangi saat diliminde yapıla-
cağı sırasıyla belirtilir.