Page 12 - YÜZME
P. 12

İÇİNDEKİLER



               1. ÜNİTE  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11

               YÜZMENİN TARİHÎ GELİŞİMİ  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
               1.1. Dünyadaki Gelişimi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12

               1.2. Türkiye’deki Gelişimi  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18



               2. ÜNİTE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
               YÜZMENİN TANIMI VE KAVRAMSAL ÇERÇEVESİ . . . . . . . . . . . . . 26

               2.1. Yüzmenin Tanımı . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28

               2.2. Yüzmenin Kavramsal Çerçevesi . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
                      2.2.1. Malzemeler . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
                      2.2.2. Stiller . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33

                      2.2.3. Kurallar. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35

                      2.2.4. Organizasyonlar  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
                      2.2.5. Yüzmenin Diğer Branşları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
 21  23 21            2.2.6. Yüzme ile İlgili Teknik Kavramlar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38



               3. ÜNİTE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47

               YÜZMENİN SAHA, MALZEME VE KURALLAR BİLGİSİ . . . . . . . 47
               3.1. Saha . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49

                      3.1.1. Havuz Ölçüleri . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51
               3.2. Malzeme . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  56

 Öğrencilerinin       3.2.1. Yüzme  ile  İlgili  Malzemelerin  Sınıflandırılması  .  .  .  56
 arkadaşlarının   Konu hakkında bilg-
 çalışmasını   ilendirmelerin bulun-  3.2.2. Yüzme ile İlgili Malzemelerin Özellikleri . . . . . . . . 56
 değerlendirdiği   duğu bölümdür.  A. Havuz Malzemeleri  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 56
 bölümdür.
                      B. Yüzücü Malzemeleri . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 58

                      C. Hakem Malzemeleri. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 62
               3.3. Kurallar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 65

                      3.3.1. Yüzme Yarışmalarıyla İlgili Temel Bilgiler . . . . . . . . 65
 55
                      A. Genel Kurallar . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 65

                      B. Yarışma Kuralları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 67
                      1. Çıkış . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 67

                      2. Stil Kuralları . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 68
                      Hakem ve Görevleri . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 74



 8                                                          9
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17