Page 140 - 3 Adım TYT Kimya
P. 140
KİMYA 1. ADIM
6. Aşağıdakilerden hangisi deterjanların temel bileşenlerinden 10. Hazır gıdalar,
değildir?
I. renklendiriciler
A) Yüzey aktif maddeler
II. koruyucular
B) Ağartıcılar
III. tatlandırıcılar
C) Yağlar
gibi katkı maddelerinden hangilerini içerirler?
D) Sertlik gidericiler
A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III
E) Köpük oluşturucular
D) II ve III E) I, II ve III
7. Aşağıdakilerden hangisi hazır gıdaların daha çok tercih
edilme sebeplerinden değildir?
A) Daha kolay ulaşılması
B) Tüketim ömrünün daha kısa olması
C) Daha gösterişli ambalajlarda sunulması
11. Gıdanın akıcılığını ve kıvamını ayarlamak, farklı sıvıların
D) Tatlandırıcılar sayesinde daha lezzetli olması
ve katıların ayrılıp faz oluşturmasını önlemek amacıyla
E) Fiyatlarının daha uygun olması hazır gıdalarda kullanılan katkı maddesi aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Renklendiriciler
B) Emülsiyonlaştırıcılar
C) Asitlik düzenleyiciler
8. Hazır gıdalar ile ilgili, D) Tatlandırıcılar
I. Raf ömürleri sınırsızdır. E) Antioksidanlar
II. Son kullanma tarihinden sonra da tüketilebilir.
III. Satın alırken üretim ve son kullanma tarihlerine dikkat
edilmelidir.
yargılarından hangileri yanlıştır?
A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II
D) I ve III E) II ve III
9. Gıda katkı maddeleri,
12. UHT işlemi ile ilgili,
I. raf ömrünü uzatmak
I. Gıdaların raf ömrünü uzatır.
II. güzel görünüm sağlamak
II. En çok süt işlemede kullanılır.
III. mikroorganizmaların oluşumunu engellemek
III. Yüksek sıcaklıkta kısa süreli bir işlemdir.
amaçlarından hangileri için kullanılır?
yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III
A) Yalnız II B) I ve II C) I ve III
D) II ve III E) I, II ve III
D) II ve III E) I, II ve III
138