Page 9 - DEFTERİM KİMYA 10
P. 9

ÇÖZELTİLERİN ÖZELLİKLERİ                                                                       91
               ÇÖZELTİLERİN DONMA VE ERİME NOKTALARI                                                          91
               KARA YOLLARINDA BUZLANMAYA KARŞI ALINAN ÖNLEMLERİN ÇEVREYE ETKİLERİ                            92

            2. BÖLÜM: AYIRMA VE SAFLAŞTIRMA TEKNİKLERİ                                                        105
               KARIŞIM AYIRMA TEKNİKLERİ                                                                      106
               MIKNATIS İLE AYIRMA                                                                            106
               TANECİK BOYUTU FARKINDAN YARARLANARAK AYIRMA                                                   106
               YOĞUNLUK FARKINDAN YARARLANARAK AYIRMA                                                         107
               ERİME NOKTASI FARKINDAN YARARLANARAK AYIRMA                                                    107
               KAYNAMA NOKTASI FARKINDAN YARARLANARAK AYIRMA                                                  108
               ÇÖZÜNÜRLÜK FARKINDAN YARARLANARAK AYIRMA                                                       109
            ÜNİTE DEĞERLENDİRME                                                                               120

          3. ÜNİTE: ASİTLER, BAZLAR VE TUZLAR                                                                 134


            1.  BÖLÜM: ASİTLER VE BAZLAR                                                                      135
               ASİTLER VE BAZLAR                                                                              136
               ASİTLERİN ÖZELLİKLERİ                                                                          136
               BAZLARIN ÖZELLİKLERİ                                                                           136
               pH KAVRAMI                                                                                     137
               MOLEKÜLER DÜZEYDE ASİTLİK-BAZLIK ÖZELLİKLERİ                                                   139

            2. BÖLÜM: ASİTLERİN BAZLARIN TEPKİMELERİ                                                          151
               ASİT-BAZ TEPKİMELERİ                                                                           152
               NÖTRALLEŞME TEPKİMELERİ                                                                        152
               ASİT VE BAZLARIN GÜNLÜK HAYATTAKİ ÖNEMİ                                                        155
               ASİT VE BAZLARIN METALLERLE ETKİLEŞİMİ                                                         155

               AKTİF METALLERİN ASİTLERLE TEPKİMESİ                                                           155
               YARI SOY METALLERİN ASİTLERLE TEPKİMESİ                                                        156
               SOY METALLERİN ASİTLERLE TEPKİMESİ                                                             156
               AMFOTER METALLERİN ASİTLERLE TEPKİMESİ                                                         157
            3. BÖLÜM: HAYATIMIZDA ASİTLER VE BAZLAR                                                           169
               ASİT VE BAZLARIN FAYDA VE ZARARLARI                                                            170
               ASİT YAĞMURLARI                                                                                170
               ASİT VE BAZLARLA ÇALIŞIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER                                         171

               EVSEL KİMYASALLARLA ÇALIŞIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER                                      171
               EVSEL KİMYASALLARIN TESİSAT VE ÇEVRE AÇISINDAN SAKINCALARI                                     172
            4. BÖLÜM: TUZLAR                                                                                  183
               TUZLARIN ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI                                                      184

               TUZLARIN GENEL ÖZELLİKLERİ                                                                     184
               SODYUM KLORÜR                                                                                  184
               SODYUM KARBONAT                                                                                185
               SODYUM BİKARBONAT                                                                              185
               KALSİYUM KARBONAT                                                                              185
               AMONYUM KLORÜR                                                                                 186
            ÜNİTE DEĞERLENDİRME                                                                               193
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14