Page 9 - DEFTERİM KİMYA 10
P. 9
ÇÖZELTİLERİN ÖZELLİKLERİ 91
ÇÖZELTİLERİN DONMA VE ERİME NOKTALARI 91
KARA YOLLARINDA BUZLANMAYA KARŞI ALINAN ÖNLEMLERİN ÇEVREYE ETKİLERİ 92
2. BÖLÜM: AYIRMA VE SAFLAŞTIRMA TEKNİKLERİ 105
KARIŞIM AYIRMA TEKNİKLERİ 106
MIKNATIS İLE AYIRMA 106
TANECİK BOYUTU FARKINDAN YARARLANARAK AYIRMA 106
YOĞUNLUK FARKINDAN YARARLANARAK AYIRMA 107
ERİME NOKTASI FARKINDAN YARARLANARAK AYIRMA 107
KAYNAMA NOKTASI FARKINDAN YARARLANARAK AYIRMA 108
ÇÖZÜNÜRLÜK FARKINDAN YARARLANARAK AYIRMA 109
ÜNİTE DEĞERLENDİRME 120
3. ÜNİTE: ASİTLER, BAZLAR VE TUZLAR 134
1. BÖLÜM: ASİTLER VE BAZLAR 135
ASİTLER VE BAZLAR 136
ASİTLERİN ÖZELLİKLERİ 136
BAZLARIN ÖZELLİKLERİ 136
pH KAVRAMI 137
MOLEKÜLER DÜZEYDE ASİTLİK-BAZLIK ÖZELLİKLERİ 139
2. BÖLÜM: ASİTLERİN BAZLARIN TEPKİMELERİ 151
ASİT-BAZ TEPKİMELERİ 152
NÖTRALLEŞME TEPKİMELERİ 152
ASİT VE BAZLARIN GÜNLÜK HAYATTAKİ ÖNEMİ 155
ASİT VE BAZLARIN METALLERLE ETKİLEŞİMİ 155
AKTİF METALLERİN ASİTLERLE TEPKİMESİ 155
YARI SOY METALLERİN ASİTLERLE TEPKİMESİ 156
SOY METALLERİN ASİTLERLE TEPKİMESİ 156
AMFOTER METALLERİN ASİTLERLE TEPKİMESİ 157
3. BÖLÜM: HAYATIMIZDA ASİTLER VE BAZLAR 169
ASİT VE BAZLARIN FAYDA VE ZARARLARI 170
ASİT YAĞMURLARI 170
ASİT VE BAZLARLA ÇALIŞIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 171
EVSEL KİMYASALLARLA ÇALIŞIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER 171
EVSEL KİMYASALLARIN TESİSAT VE ÇEVRE AÇISINDAN SAKINCALARI 172
4. BÖLÜM: TUZLAR 183
TUZLARIN ÖZELLİKLERİ VE KULLANIM ALANLARI 184
TUZLARIN GENEL ÖZELLİKLERİ 184
SODYUM KLORÜR 184
SODYUM KARBONAT 185
SODYUM BİKARBONAT 185
KALSİYUM KARBONAT 185
AMONYUM KLORÜR 186
ÜNİTE DEĞERLENDİRME 193