Page 22 - Düşünüyorum Tematik Etkinlik Kitabı
P. 22

TEMA 1        MİLLÎ KÜLTÜR



                               8 Aşure Geleneği




          sıcak sıcak kâselere alınır. Üzeri ceviz ve tarçın ile  Buna  göre  bakla,  börülce,  mısır  gibi  malzemeler
          süslenir.                                      katıldığı gibi üstüne de nar ve susam da eklendiği
          Türkiye’nin hemen her yöresinde yapılan aşurenin  görülür. Bazı yörelerde aşure pekmezle tatlandırılır.
          içindeki  malzemeler  de  yöreden  yöreye  değişir.
                                                                                          kulturportali.gov.tr

          2.  Aşure geleneğini uluslararası bir kültür gecesinde tanıtmanız istense sunumunuzda aşure ile ilgili hangi bil-
              gileri vereceğinizi sözlü anlatım kurallarına dikkat ederek sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.

          3.  "İlk bakışta birbiriyle ilgili olmayan malzemelerin bir araya gelmesiyle ortaya şaşırtıcı lezzette bir tatlı çıkmak-
              tadır. Buna göre toplumda farklı kültürlere ve dolayısıyla farklı özelliklere sahip bireylerin bir arada olmasının
              topluma kattıklarıyla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Farklı kültürlere mensup insanların arasında yaşamak han-
              gi özelliklerimizi geliştirir?" konusuyla ilgili düşüncelerinizi yazınız.




























































             22    Hazırlayan: Filiz ŞEN
   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27