Page 22 - Düşünüyorum Tematik Etkinlik Kitabı
P. 22
TEMA 1 MİLLÎ KÜLTÜR
8 Aşure Geleneği
sıcak sıcak kâselere alınır. Üzeri ceviz ve tarçın ile Buna göre bakla, börülce, mısır gibi malzemeler
süslenir. katıldığı gibi üstüne de nar ve susam da eklendiği
Türkiye’nin hemen her yöresinde yapılan aşurenin görülür. Bazı yörelerde aşure pekmezle tatlandırılır.
içindeki malzemeler de yöreden yöreye değişir.
kulturportali.gov.tr
2. Aşure geleneğini uluslararası bir kültür gecesinde tanıtmanız istense sunumunuzda aşure ile ilgili hangi bil-
gileri vereceğinizi sözlü anlatım kurallarına dikkat ederek sınıf arkadaşlarınızla paylaşınız.
3. "İlk bakışta birbiriyle ilgili olmayan malzemelerin bir araya gelmesiyle ortaya şaşırtıcı lezzette bir tatlı çıkmak-
tadır. Buna göre toplumda farklı kültürlere ve dolayısıyla farklı özelliklere sahip bireylerin bir arada olmasının
topluma kattıklarıyla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Farklı kültürlere mensup insanların arasında yaşamak han-
gi özelliklerimizi geliştirir?" konusuyla ilgili düşüncelerinizi yazınız.
22 Hazırlayan: Filiz ŞEN