Page 71 - Değerler eğitimi ramazan ayı etkinlik kitabı
P. 71

18                                      YÖRESEL
                Okul Dışı Etkinlik                                           RAMAZAN LEZZETLERİ
          2.  Öğrencilerden aşağıdaki görselleri incelemelerini ve soruları cevaplamalarını isteyiniz.



















                      Görsel 44: Güllaç                       Görsel 45: Ramazan şerbeti

















                    Görsel 46: Bayram şekeri                  Görsel 47: Ramazan pidesi



              a)  Görsellerdeki içecek ve yiyeceklerin hangi özelliklerinden dolayı ramazan ayında tercih
                  edildiğini düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi paylaşınız.
              b)  Görsellere başka hangi içecek ve yiyecekler eklenebilir? Örnek vererek açıklayınız.
              c)  Görsellerdeki içecek ve yiyeceklerin ramazan geleneği olarak devam ettirilmesini kültürel
                  mirasın korunması açısından değerlendiriniz.






          3.  Öğrencilerden karekodu verilen videoyu izlemelerini ve soruları cevaplamalarını isteyiniz.



                         http://ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/KarekodGoster.ashx?Id=9802



              a)  Ramazan için yapılan yemek hazırlıklarının aileye ve çevreye sağladığı kolaylıklarla ilgili
                  düşünceleriniz nelerdir?
              b)  Ramazan sofrası dendiğinde zihninizde canlanan yiyecekler nelerdir? Arkadaşlarınızla
                  paylaşınız.





          Ortaöğretim Genel Müdürlüğü                                                                69
   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76