Page 93 - Tasarım Odaklı Düşünme ile Proje Hazırlama
P. 93

PROTOTİP-1 (EKMEK İSRAFINI ÖNLEME GIDA GÜVENLİK SİSTEMLERİ) (2. HAFTA SONU GEÇİŞ)
                                                                                     FİKİR HARİTASI




            Her grup üyesi çözüm için fikir üretir ve bunları aşağıdaki tabloya not eder.

            Not: Fikir üretimi sırasında fikirler hakkında tartışılmaz, fikirler yargılanmaz. Fikirleri, kullanıcı ihtiyacını karşılaması gerektiğini düşünerek üretiniz.














                                                                                                      FARKLI FİKİR


                                                                                        Ekmek fırınına 50 g ve 80 g olmak                                   ÇILGIN FİKİR
                                                                                         üzere iki boyutta ekmek siparişi                     “Ekmek Dağıtımı” ve “Tüketilemeyen
                                                                                                                                                 Temiz Ekmeklerin Paketlenmesi”
                                            STANDART FİKİR                               verelim ve onları poşetli gönder-                    bölümlerinden oluşan “Ekmek İsrafını

                                     Ekmekleri ihtiyaç doğrultu-                        melerini sağlayalım. Açılan poşet-                       Önleme Gıda Güvenliği Sistemi”
                                                                                         teki ekmeklerin yenmesini veya
                                      sunda alalım ve dağıtalım.                            temiz kalmasını sağlayalım.                        kuralım. Aktif paketleme yöntemiy-
                                    Ekmek kesme makinesi kulla-                                                                                  le ekmeklerin bayatlama süresini
                                                  nalım.                                                                                       uzatacak oksijen tutucu aktif madde
                                                                                                                                                 geliştirelim. Böylece ekmeğin raf
                                                                                                                                              ömrünü uzatalım. Tüm aşamaların iş-
                                                                                                                                               lemesi için öğrencileri bilinçlendirme
                                                                                                                                                       eğitiminden geçirelim.















                                                                                                                                                                       ÇOK FARKLI FİKİR
                                    ÇOK ÇILGIN FİKİR                                                                                                             Öğrencilerin metabolizma

                                    Gıda atıklarından                                                                                                           hızlarına ve yemek menüsü-
                                  elde edilen enerjiyle                                                                                                         nün özelliğine göre yenilmesi
                                  çalışan çöp arabaları                                                                                                        gereken ekmek gramajlarını ve
                                                                                                                                                                adetlerini belirleyelim. Bun-
                                        tasarlamak                                                                                                             ları yemekhanede özel olarak

                                                                                                                                                                üretelim. Hijyenik koşullarda
                                                                                                                                                                    üretelim ve dağıtalım.
   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98