Page 70 - Defterim Biyoloji - 9
P. 70

9.  Vitaminler                                       12. DNA ile ilgili
                I.   organik yapıda olmaları,                          I.   Protein sentezini yönetir.

                II.  sindirime uğramadan kana                          II.  Hücrede yaşamsal faaliyetleri
                    karışmaları,                                           düzenler.

                III. enzimlerin yardımcı grubunu                       III. Hücre bölünmesi sırasında kendini
                    oluşturmaları                                          eşler.

               özelliklerinden hangileri nedeniyle vücutta           ifadelerinden hangileri doğrudur?
               düzenleyici olarak görev yapar?
                                                                     A) Yalnız I
               A) Yalnız III
                                                                     B) Yalnız III
               B) I ve II
                                                                     C) I ve II
               C) I ve III
                                                                     D) II ve III
               D) II ve III
                                                                     E) I, II ve III
               E) I, II ve III





          10.   I.  Hormon

                II.  Antikor

                III. Enzim                                      13. Yeterli ve dengeli beslenmek için

                IV. Vitamin                                            I.  meyve ve sebze gibi lifli gıdaların
                                                                           yeterince tüketilmesi,
               Bu bileşiklerden hangileri yapısında
               kesinlikle amino asit bulundurmaz?                      II.  omega 3 bakımından yüksek
                                                                           besinlerin tüketilmesi,
               A) Yalnız I      B) Yalnız IV      C) I ve II
                                                                       III. kolesterol miktarı yüksek besinlerin
                      D) III ve IV        E) I, II ve III                  tüketilmesi,
                                                                       IV. yeterli miktarda tam tahıllı
                                                                           yiyeceklerin tüketilmesi

                                                                     ifadelerinden hangileri yapılmalıdır?
          11. Aşağıdakilerden hangisi hormon ve
               enzimlerin ortak özelliğidir?                         A) I ve II

               A) Aktivasyon enerjisini düşürmek
                                                                     B) I ve III
               B) Biyokimyasal tepkimelerin hızını
                                                                     C) III ve IV
                  artırmak
                                                                     D) I, II ve IV
               C) Vücutta düzenleyici olarak görev almak
                                                                     E) I, II, III ve IV
               D) Etki edeceği organa kan yoluyla
                  taşınmak

               E) Hücrede depo edilip gerektiğinde
                  kullanılmak


                                                                                                                     69
   65   66   67   68   69   70   71   72   73   74   75