Page 79 - Defterim Biyoloji - 9
P. 79
35. I. DNA 37. RNA molekülüne ait olan
II. Gen I. tek iplikli bir yapıya sahip olmak,
III. Nükleotit II. adenin, guanin, sitozin ve urasil
nükleotidi bulundurmak,
IV. Nükleozit
III. pentoz şekeri bulundurmak,
V. Azotlu organik baz
IV. protein sentezinde görev almak
Bu moleküllerin büyükten küçüğe doğru
sıralaması aşağıdakilerden hangisidir? özelliklerinden hangileri DNA için de
geçerlidir?
A) II- I- V- IV- III
A) Yalnız II
B) IV- II- III- I- V
B) I ve II
C) I- II- III- IV- V
C) II ve III
D) II- I- III- IV- V
D) III ve IV
E) IV- II- I- III- V
E) I, III ve IV
36. Aşağıdakilerden hangisi fastfood
olarak tanımlanan yiyeceklerin aşırı
38. Bir öğrenci gün içerisinde yağda yumurta,
tüketiminin insanda ortaya çıkardığı sağlık
reçel, ekmek, sebzeli makarna, yağda
problemlerinden değildir?
kızarmış köfte ve patates, bisküvi ve sütlaç
gibi besinler tüketir.
A) Fenilketonüri
Buna göre bu öğrencinin beslenmesiyle ilgili
B) Kalp-damar bozuklukları
aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
C) Bağışıklık problemleri
A) Yiyeceklerinde protein bulunmamaktadır.
D) İnsülin direnci
B) Yiyeceklerinde vitamin ve mineral
E) Obezite bulunmamaktadır.
C) Daha çok karbonhidrat ağırlıklı
yiyeceklerle beslenmiştir.
D) Yiyeceklerinde sağlıklı yağlar
bulunmaktadır.
E) Yiyeceklerinde lifli besinler ağırlıktadır.
78