Page 79 - Defterim Biyoloji - 9
P. 79

35.   I.  DNA                                         37. RNA molekülüne ait olan
                II. Gen                                                I. tek iplikli bir yapıya sahip olmak,

                III. Nükleotit                                         II. adenin, guanin, sitozin ve urasil
                                                                           nükleotidi bulundurmak,
                IV. Nükleozit
                                                                       III. pentoz şekeri  bulundurmak,
                V. Azotlu organik baz
                                                                       IV. protein sentezinde görev almak
              Bu moleküllerin büyükten küçüğe doğru
              sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?                 özelliklerinden hangileri DNA için de
                                                                     geçerlidir?
              A) II- I- V- IV- III
                                                                     A) Yalnız II
              B) IV- II- III- I- V
                                                                     B) I ve II
              C) I- II- III- IV- V
                                                                     C) II ve III
              D) II- I- III- IV- V
                                                                     D) III ve IV
              E) IV- II- I- III- V
                                                                     E) I, III ve IV









          36. Aşağıdakilerden hangisi fastfood
              olarak tanımlanan yiyeceklerin aşırı
                                                                38. Bir öğrenci gün içerisinde yağda yumurta,
              tüketiminin insanda ortaya çıkardığı sağlık
                                                                     reçel, ekmek, sebzeli makarna, yağda
              problemlerinden değildir?
                                                                     kızarmış köfte ve patates, bisküvi ve sütlaç
                                                                     gibi besinler tüketir.
              A) Fenilketonüri
                                                                     Buna göre bu öğrencinin beslenmesiyle ilgili
              B) Kalp-damar bozuklukları
                                                                     aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
              C) Bağışıklık problemleri
                                                                     A) Yiyeceklerinde protein bulunmamaktadır.
              D) İnsülin direnci
                                                                     B) Yiyeceklerinde vitamin ve mineral
              E) Obezite                                                bulunmamaktadır.
                                                                     C) Daha çok karbonhidrat ağırlıklı
                                                                        yiyeceklerle beslenmiştir.

                                                                     D) Yiyeceklerinde sağlıklı yağlar
                                                                        bulunmaktadır.

                                                                     E) Yiyeceklerinde lifli besinler ağırlıktadır.














      78
   74   75   76   77   78   79   80   81   82   83   84