Page 46 - Kimya 10 - Elazig
P. 46

2. ÜNITE: KARIŞIMLAR


                                         ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SORULARI

             ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SORULARI
               A) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcüğü/sözcükleri yazınız.



                            iyonik                    ayrımsal damıtma                   heterojen

                          moleküler                        aerosol                    kaynama noktası

                             polar                         apolar                        iyon-dipol


                         çeşme suyu                        çözelti                    donma noktası

                           koligatif                       süzme                          kolloid

               1.  Bütün homojen karışımlara ……………….................……….. denir.

               2.  Derişime bağlı olarak değişen özelliklere ……………….................……….. özellikler denir.

               3.  Şeker-tuz karışımı ……………….................……….. karışımdır.

               4.  Sıvı-sıvı homojen karışımların kaynama noktaları farkından yararlanılarak yapılan ayırma yöntemine
                   ……………….................……….. denir.

               5.  Haşlanmış makarnayı suyundan ayırmak için ……………….................……….. yönteminden faydalanılır.

               6.  Şeker, suda ……………….................……….. olarak çözünür.

               7.  Soba bacasından çıkan duman heterojen bir karışım olan ……………….................……….. karışımdır.
               8.  ……………….................……….. moleküller suda genellikle çözünmez.

               9.  Kışın araba radyatörlerine antifriz konulduğunda suyun ……………….................……….. düşer.

               10.  ……………….................……….. homojen karışımdır.



               B) Aşağıda numaralar ile verilen ifadeleri, harf ile verilen ifadelerle eşleştiriniz.




                                                                                    Eşleştirme Tablosu


                11.  Kolonya                   a) Kolloid


                12.  Türk kahvesi              b) Süspansiyon

                13.  Sabun köpüğü              c) Aerosol


                14.  Kaynama noktası yükselmesi ç) Sıvı-sıvı homojen karışım


                15.  Tozlu hava                d) Koligatif özellik






                124     10. SINIF KIMYA
   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50