Page 46 - Kimya 10 - Elazig
P. 46
2. ÜNITE: KARIŞIMLAR
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SORULARI
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME SORULARI
A) Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcüğü/sözcükleri yazınız.
iyonik ayrımsal damıtma heterojen
moleküler aerosol kaynama noktası
polar apolar iyon-dipol
çeşme suyu çözelti donma noktası
koligatif süzme kolloid
1. Bütün homojen karışımlara ……………….................……….. denir.
2. Derişime bağlı olarak değişen özelliklere ……………….................……….. özellikler denir.
3. Şeker-tuz karışımı ……………….................……….. karışımdır.
4. Sıvı-sıvı homojen karışımların kaynama noktaları farkından yararlanılarak yapılan ayırma yöntemine
……………….................……….. denir.
5. Haşlanmış makarnayı suyundan ayırmak için ……………….................……….. yönteminden faydalanılır.
6. Şeker, suda ……………….................……….. olarak çözünür.
7. Soba bacasından çıkan duman heterojen bir karışım olan ……………….................……….. karışımdır.
8. ……………….................……….. moleküller suda genellikle çözünmez.
9. Kışın araba radyatörlerine antifriz konulduğunda suyun ……………….................……….. düşer.
10. ……………….................……….. homojen karışımdır.
B) Aşağıda numaralar ile verilen ifadeleri, harf ile verilen ifadelerle eşleştiriniz.
Eşleştirme Tablosu
11. Kolonya a) Kolloid
12. Türk kahvesi b) Süspansiyon
13. Sabun köpüğü c) Aerosol
14. Kaynama noktası yükselmesi ç) Sıvı-sıvı homojen karışım
15. Tozlu hava d) Koligatif özellik
124 10. SINIF KIMYA