Page 65 - Değerler eğitimi ramazan ayı etkinlik kitabı
P. 65
16
Sınıf İçi Etkinlik ORUÇ TUT, SIHHAT BUL
4. Öğrencilerden bilgi grafiğini incelemelerini ve orucun sağlığa etkisi açısından tamamlamalarını
isteyiniz.
HOŞ GELDİN
SAĞLIKLI RAMAZAN
Ramazanı Sağlıklı Geçirebilmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
SAHURDA
� Protein ağırlıklı besleniniz. Protein ihtiyacınız için süt, yoğurt,
peynir gibi ürünleri tüketebilirsiniz.
� Lif ihtiyacı için tam buğday ürünleri tercih ediniz.
� ..................................................................................................
� ...................................................................................................
İFTARDA
� Şeker dengesi için iftarda orucu hurmayla açınız.
� Yemeğe çorba ile başlayınız. Çorbadan sonra yemeğe 15-20
dakika ara veriniz.
� Az yağlı ve az tuzlu yemekleri tercih ediniz.
� Kalsiyum, protein ve bağırsak sağlığı için yoğurt, ayran veya kefir
tüketiniz.
� .....................................................................................................
� .....................................................................................................
İFTARDAN SONRA
� Kilo kontrolü için tatlı tüketimini azaltınız.
� Vitamin, mineral ve lif için meyve tüketiniz.
� .....................................................................................................
� .....................................................................................................
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 63