Page 28 - Biyoloji Sınıf İçi Değerlendirme
P. 28
BİYOLOJİ SINIF İÇİ DEĞERLENDİRME
SINIF İÇİ DEĞERLENDİRME ÖRNEĞİ 1
TANILAYICI DALLANMIŞ AĞAÇ
KARBONHİDRAT, LİPİT ve PROTEİNLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ
Aşağıda “Karbonhidrat, Lipit ve Proteinlerin Genel Özellikleri” ile ilgili Doğru (D) / Yanlış (Y) önermeleri içe-
ren tanılayıcı dallanmış ağaç verilmiştir. Verilen önermenin doğru olduğunu düşünüyorsanız (D) seçeneğini,
yanlış olduğunu düşünüyorsanız (Y) seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. İlk önermeden başlayarak yapa-
cağınız Doğru (D) / Yanlış (Y) seçimleriyle, sekiz farklı çıkış noktasından birine ulaşabileceksiniz.
Çıkışlara ulaşana kadar her bir uygun seçime (Doğru (D) veya Yanlış (Y)) 1 puan verilecektir.
Alabileceğiniz en yüksek puan 3’tür.
D 1. Çıkış
4. Vücut hücrelerinde yapıya
D katılma sırası; yağ, protein ve Y
karbonhidratlardır.
2. Organik bileşikler enerji 2. Çıkış
verici, yapıcı, onarıcı ve
düzenleyicidirler. D
D Y 5. Vücut hücrelerinde açlık 3. Çıkış
durumunda kullanım sırası;
karbonhidratlar, yağlar ve
proteinlerdir. Y
1. Organik bileşikler, karbon ve 4. Çıkış
hidrojen elementlerini birlikte
bulunduran bileşiklerdir.
D 5. Çıkış
6. Polisakkaritler çok sayıda
Y D monomerin dehidrasyonuyla
oluşur.
Y 6. Çıkış
3. Karbonhidratlar, proteinler,
nükleik asitler polimer yapılıdır.
D 7. Çıkış
Y 7. Yağlar, polimer yapılı
büyük moleküllerdir.
Y 8. Çıkış
28