Page 28 - Biyoloji Sınıf İçi Değerlendirme
P. 28

BİYOLOJİ        SINIF İÇİ DEĞERLENDİRME





                SINIF İÇİ DEĞERLENDİRME ÖRNEĞİ 1







                                              TANILAYICI DALLANMIŞ AĞAÇ
                              KARBONHİDRAT, LİPİT ve PROTEİNLERİN GENEL ÖZELLİKLERİ


             Aşağıda “Karbonhidrat, Lipit ve Proteinlerin Genel Özellikleri” ile ilgili Doğru (D) / Yanlış (Y) önermeleri içe-
             ren tanılayıcı dallanmış ağaç verilmiştir. Verilen önermenin doğru olduğunu düşünüyorsanız (D) seçeneğini,
             yanlış olduğunu düşünüyorsanız (Y) seçeneğini seçmeniz gerekmektedir. İlk önermeden başlayarak yapa-
             cağınız Doğru (D) / Yanlış (Y) seçimleriyle, sekiz farklı çıkış noktasından birine ulaşabileceksiniz.


             Çıkışlara ulaşana kadar her bir uygun seçime (Doğru (D) veya Yanlış (Y)) 1 puan verilecektir.


             Alabileceğiniz en yüksek puan 3’tür.









                                                                                          D       1. Çıkış

                                                                    4. Vücut hücrelerinde yapıya
                                                                D   katılma sırası; yağ, protein ve   Y
                                                                    karbonhidratlardır.
                                         2. Organik bileşikler enerji                             2. Çıkış
                                         verici, yapıcı, onarıcı ve
                                         düzenleyicidirler.                               D
                                    D                           Y    5. Vücut hücrelerinde açlık   3. Çıkış
                                                                     durumunda kullanım sırası;
                                                                     karbonhidratlar, yağlar ve
                                                                     proteinlerdir.       Y
              1. Organik bileşikler, karbon ve                                                    4. Çıkış
              hidrojen elementlerini birlikte
              bulunduran bileşiklerdir.
                                                                                          D       5. Çıkış
                                                                    6. Polisakkaritler çok sayıda
                                    Y                           D   monomerin dehidrasyonuyla
                                                                    oluşur.
                                                                                          Y       6. Çıkış
                                          3. Karbonhidratlar, proteinler,
                                          nükleik asitler polimer yapılıdır.
                                                                                          D       7. Çıkış
                                                                Y   7. Yağlar, polimer yapılı
                                                                    büyük moleküllerdir.
                                                                                          Y       8. Çıkış




















        28
   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33