Page 10 - SPOR VE BESLENME 11
P. 10

2. ÜNİTE: ENERJİ TÜKETİMİ VE BESLENME.....................................................85
                                             2.1. GÜNLÜK ENERJİ TÜKETİMİ....................................................................................86
                                                  2.1.1. BAZAL METABOLİZMA....................................................................................87
                                                     2.1.2. EGZERSİZLERDE ENERJİ TÜKETİMİ..............................................................88
                                                  2.1.2.1. Farklı Egzersiz Türlerinde Harcanan Enerji Miktarları............89
                                           ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME.............................................................................................93

                                           2.2. SPORCULARDA YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.......................................94
                                               2.2.1. EGZERSİZ ÖNCESİ BESLENME.......................................................................96
                                                  2.2.1.1. Spor Türüne Göre Egzersiz Öncesi Beslenme Prensipleri....97
                                               2.2.2. EGZERSİZ ESNASINDA BESLENME............................................................102
                                                  2.2.2.1. Spor Türüne Göre Egzersiz Esnasında Beslenme Prensipleri....102
                                               2.2.3. EGZERSİZ SONRASINDA BESLENME.........................................................104
                                                  2.2.3.1. Spor Türüne Göre Egzersiz Sonrası Beslenme Prensipleri...105
                                           ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME...........................................................................................108

                                             2.3. VÜCUT AĞIRLIĞI KONTROLÜ.............................................................................109
                                              2.3.1. İDEAL VÜCUT AĞIRLIĞI.................................................................................109
                                                   2.3.1.1. İdeal Vücut Ağırlığının Hesaplanması......................................110
                                              2.3.2. BEDEN KİTLE İNDEKSİ....................................................................................112
                                                  2.3.2.1. Beden Kitle İndeksinin Hesaplanması......................................112
                                          ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME...........................................................................................114








                                        3. ÜNİTE: ERGOJENLER VE DOPİNG..............................................................115
                                          3.1. ERGOJENİK YARDIMCILAR...................................................................................116
                                              3.1.1. FİZYOLOJİK YARDIMCILAR...........................................................................118
                                                  3.1.1.1. Fizyolojik Yardımcıların Performansa Etkisi............................118
                                              3.1.2. PSİKOLOJİK YARDIMCILAR...........................................................................120
                                                  3.1.2.1. Psikolojik Yardımcıların Performansa Etkisi............................120
                                              3.1.3. MEKANİK VE BİYOMEKANİK YARDIMCILAR............................................124
                                                  3.1.3.1. Mekanik ve Biyomekanik Yardımcıların Performansa Etkisi..124
                                              3.1.4. BESİNSEL YARDIMCILAR...............................................................................125
                                                  3.1.4.1. Besinsel Yardımcıların Performansa Etkisi..............................125
                                              3.1.5. FARMAKOLOJİK YARDIMCILAR...................................................................127
                                                  3.1.5.1. Farmakolojik Yardımcıların Performansa Etkisi.....................127
                                          ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME...........................................................................................128

                                          3.2. DOPİNG........................................................................................................................129
                                              3.2.1. YASAKLI MADDELER.......................................................................................131
                                                  3.2.1.1. Kullanımı Yasaklı Maddeler...........................................................131
                                                  3.2.1.2. Yasaklı Maddelerin Zararları.........................................................131
                                              3.2.2. YASAKLI YÖNTEMLER.....................................................................................134
                                                  3.2.2.1. Kullanımı Yasaklanmış Yöntemler..............................................134
                                                  3.2.2.2. Yasaklanmış Yöntemlerin Zararları.............................................134
                                              3.2.3. KULLANIMI KISITLI MADDELER..................................................................136
                                              3.2.4. DOPİNGLE MÜCADELE..................................................................................138
                                          ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME...........................................................................................147
                                        CEVAP ANAHTARI....................................................................................................................148
                                        SÖZLÜK........................................................................................................................................153
                                        KAYNAKÇA..................................................................................................................................157
                                        GENEL AĞ ADRESLERİ.............................................................................................................159
                                        GÖRSEL KAYNAKÇA.................................................................................................................160
                                        TABLO KAYNAKÇASI................................................................................................................160








       8  BESLENME VE BESİN ÖGELERİ
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15