Page 15 - Kimya 10 | Çalışma Defteri -8
P. 15

Çoktan Seçmeli





        16. Hazır gıdaların yapısında bulunan kimyasal maddelerle   17. Aşağıdakilerden hangisi yenilebilir sıvı yağlardan
           ilgili aşağıda verilen özelliklerden hangisi yanlıştır?   değildir?
               Kimyasal madde                    Özellik          A)  Zeytin yağı
           A)  Koruyucu            Raf ömrünü uzatma              B)  Ayçiçek yağı
           B)  Renklendirici               Ürünün albenisini artırma   C)  Mısır yağı
           C)  Emülgatör                    Asitlik düzenleyici   D)  Fındık yağı
           D)  Tatlandırıcı                      Lezzetini ve aromasını artırma   E)  Tereyağı
           E)  Gıda boyaları               Güzel görünüm sağlama












































































                                                 MATEMATİK-11
                                            ORTAÖĞRETİM    15 KİMYA-10
                                        GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20