Page 15 - Kimya 10 | Çalışma Defteri -8
P. 15
Çoktan Seçmeli
16. Hazır gıdaların yapısında bulunan kimyasal maddelerle 17. Aşağıdakilerden hangisi yenilebilir sıvı yağlardan
ilgili aşağıda verilen özelliklerden hangisi yanlıştır? değildir?
Kimyasal madde Özellik A) Zeytin yağı
A) Koruyucu Raf ömrünü uzatma B) Ayçiçek yağı
B) Renklendirici Ürünün albenisini artırma C) Mısır yağı
C) Emülgatör Asitlik düzenleyici D) Fındık yağı
D) Tatlandırıcı Lezzetini ve aromasını artırma E) Tereyağı
E) Gıda boyaları Güzel görünüm sağlama
MATEMATİK-11
ORTAÖĞRETİM 15 KİMYA-10
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ