Page 16 - Kimya 10 | Çalışma Defteri -8
P. 16
Açık Uçlu Sorular
1. Aşağıdaki soruları tablodaki maddelere göre cevaplandırınız.
Deterjan Pastörizasyon UHT
Kireç kayamağı Hijyen Renklendirici
Sabun Emülgatör Kozmetik
A) Petrol ürünlerinden üretilen ve sert sularda temizleme özelliği yüksek olan temizlik maddesi hangisidir?
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
B) Sağlık, kişisel temizlik ve güzellik amaçlı kullanılan kimyasal maddelerin genel adı nedir?
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
C) Genellikle süt ve süt ürünlerindeki patojen bakterilerin ısı etkisi ile öldürülerek mikroorganizma sayısının
hastalık yapamayacak seviyeye düşürülmesi işlemine ne ad verilir?
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
Ç) Heterojen görünümlü gıdalara homojen görünüm kazandırmak için kullanılan katkı maddesi hangisidir?
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
D) Gıda endüstrisinde sebze ve meyveleri mikroorganizmalardan temizlemek için az miktarda kullanılan ve
reçellerde meyvenin dağılmaması için kullanılan kimyasal madde hangisidir?
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
...............................................................................................................................................................................................................
ORTAÖĞRETİM 16 KİMYA-10
GENEL MÜDÜRLÜĞÜ