Page 16 - Kimya 10 | Çalışma Defteri -8
P. 16

Açık Uçlu Sorular






        1.  Aşağıdaki soruları tablodaki maddelere göre cevaplandırınız.



                  Deterjan         Pastörizasyon         UHT

               Kireç kayamağı         Hijyen         Renklendirici

                   Sabun            Emülgatör          Kozmetik




           A)   Petrol ürünlerinden üretilen ve sert sularda temizleme özelliği yüksek olan temizlik maddesi hangisidir?

           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................

           B)   Sağlık, kişisel temizlik ve güzellik amaçlı kullanılan kimyasal maddelerin genel adı nedir?

           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................


           C)  Genellikle süt ve süt ürünlerindeki patojen bakterilerin ısı etkisi ile öldürülerek mikroorganizma sayısının
                  hastalık yapamayacak seviyeye düşürülmesi işlemine ne ad  verilir?
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................


           Ç)   Heterojen görünümlü gıdalara homojen görünüm kazandırmak için kullanılan katkı maddesi hangisidir?
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................


           D)  Gıda endüstrisinde sebze ve meyveleri mikroorganizmalardan temizlemek için az miktarda kullanılan ve
                   reçellerde meyvenin dağılmaması için kullanılan kimyasal madde hangisidir?

           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................
           ...............................................................................................................................................................................................................


                                            ORTAÖĞRETİM     16 KİMYA-10
                                        GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21