Page 44 - Fen Lisesi Kimya 10 | 2. Ünite
P. 44
C Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.
8. Karışım nedir? Karışımların genel özelliklerini yazınız.
9. Aşağıda verilen çözeltilerin aynı ortamda kaynama ve donmaya başlama noktalarını büyükten küçüğe
sıralayınız.
150 mL su 150 mL su 100 mL su 75 mL saf su
30 g NaCI 60 g NaCI 40 g NaCI 40 g NaCI
I II III IV
10. Homojen ve heterojen karışım kavramlarını açıklayınız.
11. Aşağıda verilen karışım örneklerini homojen, heterojen (emülsiyon, süspansiyon, aerosol, kolloid) olarak
sınıflandırınız.
Ayran Madeni para Lehim Kolonya
Tuzlu su Duman Zeytinyağı-su Süt
Gazlı içecekler Toprak
12. Karışımları, tanecik boyutu esasına göre sınıflandırarak örnekler veriniz.
13. Kütlece %15’lik 300 g etil alkol çözeltisi hazırlamak için kaç g su ve etil alkol gerekir?
114