Page 44 - Fen Lisesi Kimya 10 | 2. Ünite
P. 44

C    Aşağıdaki açık uçlu soruları cevaplayınız.


             8. Karışım nedir? Karışımların genel özelliklerini yazınız.


             9.  Aşağıda  verilen  çözeltilerin  aynı  ortamda  kaynama  ve  donmaya  başlama  noktalarını  büyükten  küçüğe
                sıralayınız.








                    150 mL su                150 mL su                100 mL su             75 mL saf su
                     30 g NaCI               60 g NaCI                40 g NaCI               40 g NaCI



                        I                       II                        III                    IV


            10. Homojen ve heterojen karışım kavramlarını açıklayınız.


            11. Aşağıda verilen karışım örneklerini homojen, heterojen (emülsiyon, süspansiyon, aerosol, kolloid) olarak
                sınıflandırınız.












                      Ayran                 Madeni para                Lehim                   Kolonya













                      Tuzlu su                Duman                Zeytinyağı-su                Süt













                                          Gazlı içecekler              Toprak




            12. Karışımları, tanecik boyutu esasına göre sınıflandırarak örnekler veriniz.

            13. Kütlece %15’lik 300 g etil alkol çözeltisi hazırlamak için kaç g su ve etil alkol gerekir?





                 114
   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49