Page 2 - Kimya 10 - Elazig
P. 2
2. ÜNITE: KARIŞIMLAR
1. BÖLÜM
HOMOJEN VE HETEROJEN
KARIŞIMLAR
Konular Anahtar Kavramlar
2.1.1. Karışımların Sınıflandırılması • Homojen karışım (Çözelti)
2.1.2. Çözünme Olayı • Heterojen karışım
• Çözünme, çözücü,
çözünen
• Derişim, ppm
• Koligatif özellik
• Adi karışım
• Aerosol, emülsiyon,
süspansiyon
• Kolloid
Bir sofrada farklı türden yemekler bulunabilir. Birer karışım örneği
olan bu yemeklerin tatlarının, tuzlarının, kıvamlarının ve görü-
nümlerinin birbirinden farklı olmasının sebebi nedir, hiç dü-
şündünüz mü?
Bu bölümde gündelik hayatta karşılaştığınız karışım-
ları tanıyacak, türlerini ve derişimlerini öğrenecek-
siniz.
80 10. SINIF KIMYA