Page 2 - Kimya 10 - Elazig
P. 2

2. ÜNITE: KARIŞIMLAR



                    1. BÖLÜM


               HOMOJEN VE HETEROJEN



               KARIŞIMLAR






                                         Konular                                   Anahtar Kavramlar
                  2.1.1. Karışımların Sınıflandırılması                          •  Homojen karışım (Çözelti)
                  2.1.2. Çözünme Olayı                                           •  Heterojen karışım

                                                                                 •  Çözünme, çözücü,
                                                                                   çözünen
                                                                                 •  Derişim, ppm
                                                                                 •  Koligatif özellik
                                                                                 •  Adi karışım
                                                                                 •  Aerosol, emülsiyon,
                                                                                   süspansiyon
                                                                                 •  Kolloid





               Bir sofrada farklı türden yemekler bulunabilir. Birer karışım örneği
               olan bu yemeklerin tatlarının, tuzlarının, kıvamlarının ve görü-
               nümlerinin birbirinden farklı olmasının sebebi nedir, hiç dü-
               şündünüz mü?

               Bu bölümde gündelik hayatta karşılaştığınız karışım-
               ları tanıyacak, türlerini ve derişimlerini öğrenecek-
               siniz.
































                80      10. SINIF KIMYA
   1   2   3   4   5   6   7