Page 131 - MASA TENİSİ
P. 131

4        MASA TENİSİNİN TEMEL TEKNİKLERİ VE UYGULAMALARI











                                    UYGULAMA - NEREDE YANLIŞ YAPTI?


              Hazırlık: 15 dakika genel ve özel ısınma hareketlerini yapınız. Her masada 2 gözlemci ve 2
              uygulayıcıdan oluşan 4 kişilik grup oluşturunuz.
              Uygulama: 2 öğrenci karşılıklı olarak backhand kesik falsolu tekniğini uygularken, diğer 2
              öğrenci ise gözlemci olur ve uygulama yapan arkadaşlarını 5 dakika izleyerek Akran De-
              ğerlendirme Formu’nu doldurur. Süre bitiminde gözlemci, uygulayıcı görevlerini değişiniz. 4
              öğrenci de backhand kesik falsolu tekniğini uyguladıktan sonra Akran Değerlendirme For-
              mu’nda alınan puanları toplayarak değerlendirme yapınız.






                                      AKRAN DEĞERLENDİRME FORMU



              Tekniği Uygulayan Öğrencinin Adı Soyadı:
                                                                           Kısmen
              Gözlenecek Davranışlar                         Başarılı      Başarılı     Başarısız
                                                             (3 puan)      (2 puan)      (1 puan)

              Vuruş öncesi masanın backhand köşesine
              geçti.
              Ayaklarını omuz genişliğinde açtı ve sağ
              ayağını sol ayağına göre bir adım öne getir-
              di.
              Topu serbest elinin avuç içinde, masa
              seviyesinin üstünde rakibinin görebileceği
              şekilde tuttu.
              Vuruş için topu havaya attığında sol kolunu
              biraz aşağıya ve geriye getirdi.
              Vuruş için top aşağıya düşerken geriye
              doğru yarı açık olan raketini yukarı arkadan
              aşağı öne doğru götürdü. Bu sırada vücut
              ağırlığını sol bacaktan sağ bacağa aktardı.
              Raket elinin salınımı soldan sağa doğru
              devam etti.
                                                   TOPLAM PUAN

             Değerlendirme:

             6-9 Puan       : Geliştirilmeye İhtiyacı Var
             10-13 Puan   : Kısmen Başarılı
             14-18 Puan   : Başarılı






           130
   126   127   128   129   130   131   132   133   134   135   136