Page 304 - DEFTERİM KİMYA 10
P. 304

2.

             a) 2, 4, 5, 7
             b) 2, 3, 4, 5, 7
             c) 8, 9

             ç) 1, 6

        ETKİNLİK s. 241

          1.

                                                                          Sınıfı
                    Katkı Maddesi
                                         Renklendirici  Koruyucu      Antioksidan    Emülgatör     Tatlandırıcı
                    Sodyum nitrit                             X

               Amonyum sülfit karamel          X
                 Gliserol monostearat                                                     X

                      Aspartam                                                                           X

         2.

                                                                         Görevi

                    Katkı Maddesi        Gıdaya yapay      Gıdanın homojen  Gıdada mikroor-    Gıdanın güzel
                                         olarak tat verir.  olmasını sağlar.  ganizma üreme-   görünmesini
                                                                             sini engeller.    sağlar.
                    Sodyum nitrit                                                   X
               Amonyum sülfit karamel                                                                 X

                 Gliserol monostearat                              X
                      Aspartam                   X


        ETKİNLİK s. 244



                                                                              zeytinyağı



                                                                            ayçiçeği yağı
                                             1. sıvı yağlar
                                         Doymamış yağ oranı
                                           yüksek yağlardır.
                                                                            mısır özü yağı


                  Yağlar
                                                                             fındık yağı



                                            2. katı yağlar                    margarin

                                          Doymuş yağ oranı
                                        yüksek olan yağlardır.
                                                                               tereyağı





                                                                                                                     303
   299   300   301   302   303   304   305   306   307   308