Page 304 - DEFTERİM KİMYA 10
P. 304
2.
a) 2, 4, 5, 7
b) 2, 3, 4, 5, 7
c) 8, 9
ç) 1, 6
ETKİNLİK s. 241
1.
Sınıfı
Katkı Maddesi
Renklendirici Koruyucu Antioksidan Emülgatör Tatlandırıcı
Sodyum nitrit X
Amonyum sülfit karamel X
Gliserol monostearat X
Aspartam X
2.
Görevi
Katkı Maddesi Gıdaya yapay Gıdanın homojen Gıdada mikroor- Gıdanın güzel
olarak tat verir. olmasını sağlar. ganizma üreme- görünmesini
sini engeller. sağlar.
Sodyum nitrit X
Amonyum sülfit karamel X
Gliserol monostearat X
Aspartam X
ETKİNLİK s. 244
zeytinyağı
ayçiçeği yağı
1. sıvı yağlar
Doymamış yağ oranı
yüksek yağlardır.
mısır özü yağı
Yağlar
fındık yağı
2. katı yağlar margarin
Doymuş yağ oranı
yüksek olan yağlardır.
tereyağı
303