Page 306 - DEFTERİM KİMYA 10
P. 306

ÖDEVİM s. 252

         A. EŞLEŞTİRME s. 252
              1-d   2-c   3-a   4-b
         B. TANILAYICI DALLANMIŞ AĞAÇ s. 252
              3. çıkış
         C. AÇIK UÇLU SORULAR s. 253

          1.

                    UHT                                       Pastorizasyon



                        c, e            a, ç           b, d






         2.

              a) Küf, bakteri, maya oluşumunu engelleyerek gıdaların raf ömrünü uzatır.
             b) Çileklerin süt kabının dibine toplanmasını engellemek  ve homojen dağılımı sağlamak için kullanılır.
              c) Kanser, baş ağrısı, mide rahatsızlıkları, astım.

        3.
              a)


                        50
                        40

                      Erime noktası ( 0 C)  20
                        30


                        10
                         0

                       -10
                       -20

                       -30

                              10 20 30 40 50 60 70 80 90 100

                                    Doymuş yağ oranı

             b) Doymuş yağ oranı arttıkça erime noktası da artar.

              c) Margarin ve tereyağı
              ç) Doymuş yağlar vücudumuzun işlemesi ve sindirmesi en zor olan yağ türüdür. Vücudumuzun bir yağı işlemesi
                 konusunda bize fikir veren fiziksel özellik erime noktasıdır.
        Ç.  ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR s. 255
            1-D   2-B   3-D   4-E   5-A   6-D   7-E   8-A   9-C   10-B   11-D







                                                                                                                     305
   301   302   303   304   305   306   307   308