Page 306 - DEFTERİM KİMYA 10
P. 306
ÖDEVİM s. 252
A. EŞLEŞTİRME s. 252
1-d 2-c 3-a 4-b
B. TANILAYICI DALLANMIŞ AĞAÇ s. 252
3. çıkış
C. AÇIK UÇLU SORULAR s. 253
1.
UHT Pastorizasyon
c, e a, ç b, d
2.
a) Küf, bakteri, maya oluşumunu engelleyerek gıdaların raf ömrünü uzatır.
b) Çileklerin süt kabının dibine toplanmasını engellemek ve homojen dağılımı sağlamak için kullanılır.
c) Kanser, baş ağrısı, mide rahatsızlıkları, astım.
3.
a)
50
40
Erime noktası ( 0 C) 20
30
10
0
-10
-20
-30
10 20 30 40 50 60 70 80 90 100
Doymuş yağ oranı
b) Doymuş yağ oranı arttıkça erime noktası da artar.
c) Margarin ve tereyağı
ç) Doymuş yağlar vücudumuzun işlemesi ve sindirmesi en zor olan yağ türüdür. Vücudumuzun bir yağı işlemesi
konusunda bize fikir veren fiziksel özellik erime noktasıdır.
Ç. ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR s. 255
1-D 2-B 3-D 4-E 5-A 6-D 7-E 8-A 9-C 10-B 11-D
305