Page 305 - DEFTERİM KİMYA 10
P. 305

SIRA SİZDE s. 245

         A. DOĞRU/YANLIŞ s. 245

             Y   Doğal gıdalar oksitlenme, mikroorganizmalar vb. nedenlerle uzun süre saklanamaz.

             D
             Y   Hazır gıdalara homojen görüntü kazandırmak için gıda emülgatörleri katılır.

             D
             D

             Y   Tereyağı doymuş yağ sınıfında olan, taze veya fermente kremadan veya sütten ayrılmış süt ürünüdür.
             D


         B. BOŞLUK DOLDURMA s. 246 doğal gıda, hazır gıda, koruyucular, renklendiriciler, emülgatörler, tatlandırıcılar,  üre-
            tim tarihi, son kullanım tarihi, yağda çözünen vitaminlerin, katı, sıvı, tereyağı, margarin, zeytinyağı,
            ayçiçeği, mısır özü
         C. BULMACA s. 247 1. riviera, 2. vinterize yağı, 3. zeytinyağı, 4. pastörizasyon, 5. emülgatör, 6. hazır gıda,
            7. tereyağı, 8. rafine yağı, 9. doğal gıda, 10. sızma
         Ç. AÇIK UÇLU SORULAR s. 248

          1.
             a) tatlandırıcı

             b) UHT
             c) emülgatör

             ç) koruyucu

         2.  Emülgatör: Homojen görünmesini sağlar.
             Koruyucu: Mikroorganizmaların çoğalmasını önler.
             Renklendirici: Güzel görünmesini sağlar.
             Tatlandırıcı: Lezzetini artırır.
             Yapay aroma: Kokusunu güzelleştirir.


         3.
             a) I. Bitkisel Yağ, II. Sıvı
             b) Tereyağı ve margarin

         4.

             a) Yüksek oranda yağ asidi içermesi, antioksidan içermesi, rafine edilmeden de kullanılabilmesi.
             b) Zeytinyağı, ayçiçeği yağı, mısır özü yağı, fındık yağı.



        Ç.  ÇOKTAN SEÇMELİ SORULAR s. 250
            1-C   2-C   3-C   4-B   5-B   6-C   7-E   8-D   9-B   10-D   11-E   12-E   13-C












     304
   300   301   302   303   304   305   306   307   308