Page 50 - Fen Lisesi Biyoloji 9 | 1.Ünite
P. 50

ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU


               Bu ünite kapsamında aşağıda listelenen davranışlardan kazandığınız beceriler için Evet, kazanamadığınız
           beceriler için Hayır kutucuğuna (X) işareti koyarak kendinizi değerlendiriniz.


                                        Değerlendirme Ölçütleri                                Evet   Hayır

               Günlük hayatta karşılaşılan problemlerin çözümüne biyolojinin nasıl katkı sağladığına
            1
               dair örnek verebilirim.

            2 Canlıların ortak özelliklerinin neler olduğunu açıklayabilirim.

            3 Su, mineral, asit, baz ve tuzların canlılar için önemini açıklayabilirim.


            4 Karbonhidrat, lipit ve protein çeşitlerini ve canlılar için önemini açıklayabilirim.

            5 Enzimlerin canlılar için önemini açıklayabilirim.


            6 Vitaminlerin canlılar için önemini açıklayabilirim.

            7  DNA ve nükleotitlerin özeliklerini açıklayabilirim.


            8 ATP’nin ve hormonların canlılar için önemini açıklayabilirim.

            9 Besinlerdeki karbonhidrat, lipit ve protein varlığını test edebilecek deneyleri yapabilirim.


           10 Enzim aktivitesine etki eden faktörlerle ilgili deneyler yapabilirim.

           11 Sağlıklı beslenme ile insülin direnci, diyabet, obezite arasındaki ilişkiyi açıklayabilirim.


           12 Kendi yaş grubum için bir haftalık sağlıklı beslenme programı hazırlayabilirim.

               Protein, vitamin, mineral eksikliği ya da fazlalığında oluşabilecek sağlık sorunlarına
           13
               örnek verebilirim.
           14 Düzenli ve dengeli beslenmenin önemini açıklayabilirim.



          Değerlendirme
               Değerlendirme sonunda Hayır cevaplarınızı bir kez daha gözden geçiriniz. Kendinizi yeterli görmüyorsa-
          nız öğrenme faaliyetini tekrar ediniz. Bütün cevaplarınız Evet ise bir sonraki üniteye geçebilirsiniz.

























            62
   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55