Page 35 - Biyoloji 9 | Kavram Öğretimi Kitabı
P. 35

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü
         14      BİYOLOJİ 9                                            Öğretim Programları ve Ders Kitapları Daire Başkanlığı
                 Kavram Öğretimi










                                                                   Maltoz         Laktoz
                       Fruktoz       Glikoz
                                                                 (Arpa şekeri)   (Süt şekeri)
                    (Meyve şekeri)  (Üzüm şekeri)


                                                                          Sükroz
                             Galaktoz
                                                                        (Çay şekeri)
                            (Süt şekeri)
                     Tek şekerlerdir. Mono-                         Heksozların glikozit
                     sakkaritlerden heksoz                          bağı ile bağlanmasıyla
                     (6C'lu) olarak bilinirler.                     oluşur disakkaritler.







                                             Nişasta      Glikojen
                                            (Patates)    (Karaciğer)




                                             Selüloz       Kitin
                                             (Bitki)      (Böcek)
                                            Polisakkaritlerdir, farklı
                                            görevlerde bulunurlar.




          1.  Karbonhidrat kavramını metin ve görsellerden yararlanarak önce siz kendi ifadelerinizle yazınız.
              Daha sonra ders kitabınızdan karbonhidratların tanımına bakınız ve her iki tanımı karşılaştırarak
              değerlendirme yapınız. Cevaplarınızı aşağıdaki tabloya yazınız.

                     Benim Tanımın            Ders Kitabındaki Tanım           Değerlendirme







          2.  Karbonhidratların özelliklerinden üç tanesini belirtiniz.









          3.  Karbonhidratları sınıflandırınız. Her bir sınıfa birer örnek yazınız.








          32
                                                                                    Hazırlayan: Mehtap BOYRAZ
   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40