Page 176 - ÜÇ BOYUTLU SANAT ATÖLYE 11
P. 176

6. ÜNİTE
          Aşağıda sol sütunda tanımları verilen ifadeleri sağ sütundaki tanımlarla eşleştiriniz.


            16.                                                                                               Seri üretimde kullanılan kil çeşididir.
                                                                                   Bisküvi pişirimi

            17.                                                                                               Büyük boyutlu ürünler, heykel, duvar panoları ve bahçe seramik-
                 leri yapımında tercih edilen kil çeşididir.                         Şamotlu kil



            18.                                                                                                Hiç alet kullanmadan yalnız el ile şekillendirip, biçim verilen en
                 basit seramik şekillendirme yöntemidir.                                Sır



            19.                                                                                                Şekillendirilmiş ve kurutulmuş ürünün nem ve suyundan uzaklaş-  Döküm kili
                 tırılarak dayanıklılığının artırılması için sırlanmadan önce pişiril-
                 mesine denir.

                                                                                   Çimdik yöntemi
            20.                                                                                               Seramik yüzeyde, öğütülmüş cam ve kile renk veren malzemeler
                 ile suyun karışımından oluşan yüzeyden suyu geçirmeyen, düz-
                 gün parlak bir tabakaya denir.                                       Kurutma


          Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri uygun sözcüklerle tamamlayınız.


                   kırmızı kil          şamotlu kil           kil            stoneware kil


                            pirometre           deri sertliği      porselen                sır


           21. Seramiğin ham maddesi ............................... dır.
           22. İçinde pişmiş toprak parçaları koyulan pürüzlü yapılı seramik kiline .................................. denir.
           23. ..........................................geleneksel obje yapımında kalıba basma, elle şekillendirme, elle dekorlama, torna
              yöntemi için uygundur.
           24. İnce tanecikli, pürüzsüz, dayanıklı ve pişirimden sonra saydamlık özelliği gösteren ............................ kilidir.
           25. Mutfak ürünleri yapımında ....................................kullanılır.
           26. Biçimlendirilen ürünün kısmen kuruması işlemine ...................................  denir.
           27. Fırın ısısı ....................................... denilen bir çeşit termometre ile ölçülür.

















                                                                                       Ek sorulara ulaşmak
                                                                                         için cihazınızla
                                                                                           karekodu
                                                                                          okutunuz.



         174
   171   172   173   174   175   176   177   178   179   180   181