Page 179 - ÜÇ BOYUTLU SANAT ATÖLYE 11
P. 179
SERAMİK SANATI
“SERAMİKTE BİSKÜVİ PİŞİRİMİ UYGULAMASI” ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU
YÖNERGE: “Seramikte bisküvi pişirimi” uygulamasında gözlenmesi gereken beceriler, aşağıdaki ÖLÇÜTLER
sütununda listelenmiştir. Gözlediğiniz ölçütün karşısına gözlem sonucunuzu (X) işareti koyarak işaretleyiniz.
Öğrencinin
Adı Soyadı :
Sınıfı :
Numarası :
DERECELER
ÖLÇÜTLER Geliştirilebilir
Zayıf Orta İyi Çok iyi
1 2 3 4 5
Kurutma işlemi biten kupa tasarımını fırın içinde birbirine zarar verme-
1
yecek şekilde fırına yerleştirdim.
Pişirim işlemi için fırının doldurulmasından sonra ön ısıtma, sürekli ısıtma
2
ve pişirme ısıtması takibini yaptım.
3 Pişirme işlemi bittiğinde fırını hemen açmadan soğumasını bekledim.
Soğuyan fırının açılmasıyla içindeki ürünlerin doğru şekilde boşaltılma-
4
sına yardım ettim.
ÖLÇEK PUAN
DEĞERLENDİRME: Bu ölçekten 100 üzerinden 70 aldıysanız bu öğrenme için başarınız yeterli düzeyde de-
mektir. 69 veya altı puan almışsanız önceki öğrenmeleri tekrar etmelisiniz.
Ölçek puanını 100’lük sisteme dönüştürme: Tablodan alınabilecek en yüksek puan, her bir kriter için 5’tir.
Tabloda toplam 4 ölçme kriteri vardır. Dolayısı ile tablodan alınabilecek en yüksek puan 5 X 4=20’dir.
PUAN= [(Tablo Puanı X 100) / 20 ] formülü uygulanır.
177

