Page 178 - ÜÇ BOYUTLU SANAT ATÖLYE 11
P. 178

6. ÜNİTE

                      “SERAMİK ÇALIŞMASI KURUTMA UYGULAMASI” ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU

           YÖNERGE: “Seramik çalışması kurutma” uygulamasında gözlenmesi gereken beceriler, aşağıdaki ÖLÇÜTLER
           sütununda listelenmiştir. Gözlediğiniz ölçütün karşısına gözlem sonucunuzu (X) işareti koyarak işaretleyiniz.

           Öğrencinin
           Adı Soyadı    :
           Sınıfı        :
           Numarası      :
                                                                                   DERECELER





                                      ÖLÇÜTLER                                     Geliştirilebilir
                                                                              Zayıf     Orta  İyi  Çok iyi


                                                                             1    2    3    4    5

                Biçimlendirmesi biten kupa tasarımını zarar görmeyecek şekilde uygun
            1
                bir yere kaldırdım.
                Çalışmamın klima, rüzgar gibi etkenlere maruz kalmaması için uygun
            2
                ortam hazırladım.
            3   Çalışmayı naylon örtüyle kapatarak kurumaya bıraktım.

            4   Belirli aralıklarla naylon örtüyü açarak havalandırdım.

                Çalışmanın fırında zarar görmeden pişmesi için uygun  ve yeterli kuru-
            5
                luğa gelmesini takip ettim.
                                                               ÖLÇEK PUAN


           DEĞERLENDİRME: Bu ölçekten 100 üzerinden 70 aldıysanız bu öğrenme için başarınız yeterli düzeyde de-
           mektir. 69 veya altı puan almışsanız önceki öğrenmeleri tekrar etmelisiniz.


           Ölçek puanını 100’lük sisteme dönüştürme: Tablodan alınabilecek en yüksek puan, her bir kriter için 5’tir.
           Tabloda toplam 5 ölçme kriteri vardır. Dolayısı ile tablodan alınabilecek en yüksek puan 5 X 5=25’tir.
           PUAN= [(Tablo Puanı X 100) / 25 ] formülü uygulanır.























         176
   173   174   175   176   177   178   179   180   181   182   183