Page 104 - Tasarım Odaklı Düşünme ile Proje Hazırlama
P. 104

B. TÜKETİLEMEYEN TEMİZ EKMEKLERİN PAKETLENMESİ





 Aşağıda “Tüketilemeyen Temiz Ekmeklerin Paketlenmesi” bölümünde aktif paketleme yöntemiyle ekmeklerin bayatlama süresini uzatacak oksijen

 tutucu aktif madde geliştirme deneyinin yapım aşamaları verilmiştir.



 1. Deney: Ekmeğin Biyoçözünür Poşetlerde Saklanması





 KONTROL GRUBU



 Ekmek















 Oda sıcaklığında: 25  C       Bekleme süresi : Ortalama 2 gün
                0

 2. Deney: Ekmeğin Naylon Poşetlerde Saklanması












 Tabak



 Oda sıcaklığında: 25  C       Bekleme süresi : Ortalama 2 gün
 0








 Oda sıcaklığında: 25  C       Bekleme süresi : Ortalama 2 gün
                   0
 PROTOTİPİN AMACI


 Bu prototip çalışmasında amaç lokanta ve yemekhane gibi toplu yemek yenilen yerlerde ekmek israfının önüne geçmek ve artan ekmekleri değerlendirerek eko-
 nomiye biraz olsun katkı sağlamaktır.
   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109