Page 103 - Tasarım Odaklı Düşünme ile Proje Hazırlama
P. 103
B. TÜKETİLEMEYEN TEMİZ EKMEKLERİN PAKETLENMESİ
Aşağıda “Tüketilemeyen Temiz Ekmeklerin Paketlenmesi” bölümünde aktif paketleme yöntemiyle ekmeklerin bayatlama süresini uzatacak oksijen
tutucu aktif madde geliştirme deneyinin yapım aşamaları verilmiştir.
1. Deney: Ekmeğin Biyoçözünür Poşetlerde Saklanması
KONTROL GRUBU
Ekmek
Oda sıcaklığında: 25 C Bekleme süresi : Ortalama 2 gün
0
2. Deney: Ekmeğin Naylon Poşetlerde Saklanması
Tabak
Oda sıcaklığında: 25 C Bekleme süresi : Ortalama 2 gün
0
Oda sıcaklığında: 25 C Bekleme süresi : Ortalama 2 gün
0
PROTOTİPİN AMACI
Bu prototip çalışmasında amaç lokanta ve yemekhane gibi toplu yemek yenilen yerlerde ekmek israfının önüne geçmek ve artan ekmekleri değerlendirerek eko-
nomiye biraz olsun katkı sağlamaktır.