Page 103 - Tasarım Odaklı Düşünme ile Proje Hazırlama
P. 103

B. TÜKETİLEMEYEN TEMİZ EKMEKLERİN PAKETLENMESİ





                   Aşağıda “Tüketilemeyen Temiz Ekmeklerin Paketlenmesi” bölümünde aktif paketleme yöntemiyle ekmeklerin bayatlama süresini uzatacak oksijen

                   tutucu aktif madde geliştirme deneyinin yapım aşamaları verilmiştir.



                                                                                                         1. Deney: Ekmeğin Biyoçözünür Poşetlerde Saklanması





                                  KONTROL GRUBU



                                             Ekmek















                                                                                                             Oda sıcaklığında: 25  C       Bekleme süresi : Ortalama 2 gün
                                                                                                                                 0

                                                                                                             2. Deney: Ekmeğin Naylon Poşetlerde Saklanması












                               Tabak



                    Oda sıcaklığında: 25  C       Bekleme süresi : Ortalama 2 gün
                                        0








                                                                                                                Oda sıcaklığında: 25  C       Bekleme süresi : Ortalama 2 gün
                                                                                                                                   0
                                                                                                   PROTOTİPİN AMACI


                Bu prototip çalışmasında amaç lokanta ve yemekhane gibi toplu yemek yenilen yerlerde ekmek israfının önüne geçmek ve artan ekmekleri değerlendirerek eko-
                nomiye biraz olsun katkı sağlamaktır.
   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108