Page 73 - Kimya
P. 73

Kimya                     11. Sınıf






                                              KONU KAVRAMA TESTİ


               1.   Farklı derinlik ve sıcaklıklardaki sularda tüp-  4.   X tuzunun Çözünürlük-Sıcaklık grafiği veril-
                   lü dalış yapan dalgıcın kanında çözünen azot     miştir;
                   gazı miktarı hangisinde daha fazladır?
                   A)  20 m 25°C
                   B)  30 m 22°C
                   C)  35 m 20°C
                   D)  40 m 18°C
                   E)  50 m 10°C
                                                                    Grafiğe göre; 60°C’de 250 g su ile hazırlanan
                                                                    doymuş çözelti 40°C’ye soğutulursa ne kadar
                                                                    X tuzu çöker?
               2.   Vurgun yemiş bir dalgıca;
                                                                    A)  150
                   I.  Tekrar suyun altına indirmek,                B)  75
                   II.  Basınç odasına kapatmak,                    C)  60
                   III.  Buz ile ovmak,
                                                                    D)  50
                                                                    E)  30
                   İşlemlerinden hangisi ilk yardım tedavisi ola-
                   rak uygulanabilir?

                                                             KONU KAVRAMA TESTİ  5.   İçinde 25 °C sıcaklıkta 75’er mL su bulunan kap-
                   A)  I, II ve III
                   B)  I ve II
                   C)  II ve III
                   D)  I ve III                                     lardan 1.sine 24 g KCI, 2.sine 36 g NaNO  tuzla-
                                                                                                    3
                   E)  Yalnız II                                    rı ilave edilip tamamen çözünmeleri sağlanarak
                                                                    doygun çözeltiler elde ediliyor.
                                                                    Buna göre,

               3.   25°C’de yemek tuzunun sudaki çözünürlüğü 36     I.  25 °C’ta KCI çözünürlüğü 18 g / 50 mL sudur.
                   g / 100 g’dır.                                   II.  25 °C’ta NaNO  çözünürlüğü 48 g / 100 mL
                                                                                   3
                                                                      sudur.
                   Buna göre; 350 g su ile doymuş çözelti ha-
                   zırlamak için kaç gram yemek tuzu gerekir?       III.  25 °C’ta eşit miktar su içeren KCl ve NaNO
                                                                                                         3
                                                                      çözeltileri daima doygundur.
                   A)  504
                   B)  252                                          yargılarından hangileri doğrudur?
                   C)  126
                                                                    A)  Yalnız II.
                   D)  63
                                                                    B)  I ve II.
                   E)  36
                                                                    C)  I ve III.
                                                                    D)  II ve III.
                                                                    E)  I, II ve III.







                                                   CEVAP ANAHTARI
                                                   1   2  3   4  5
                                                   E   A  C  B   A


                                                                                                           73
   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77   78